Σάββατο, 4 Φεβρουαρίου 2017

Γαλλία: Τρομοκρατικού χαρακτήρα η επίθεση στο Λούβρο - Ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Ακμπάρ»

-->
Ένας Γάλλος στρατιώτης πυροβόλησε και τραυμάτισε χθες έναν άνδρα οπλισμένο με ματσέτα, που είχε στην πλάτη του δύο σακκίδια και επιχείρησε να μπει στο Μουσείο του Λούβρου, στο κέντρο του Παρισιού.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε πως, κατά τα φαινόμενα, η επίθεση είναι τρομοκρατική. Ο άνδρας φώναξε «Αλλάχου Ακμπάρ» («Ο Θεός είναι μεγάλος») και επιτέθηκε σε έναν άλλον στρατιώτη στο Καρουζέλ του Λούβρου πριν δεχθεί τα πυρά, ανακοίνωσε η αστυνομία, προσθέτοντας ότι τέθηκε υπό κράτηση και ένα δεύτερο πρόσωπο επειδή συμπεριφερόταν ύποπτα. Ο στρατιώτης που δέχθηκε την επίθεση έχει τραυματισθεί ελαφρά στο τριχωτό της κεφαλής. Η επίθεση αυτή ήταν «απ’ ό,τι φαίνεται τρομοκρατικού χαρακτήρα», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, αλλά έχω αυτή την πληροφορία», πρόσθεσε.

Ο δράστης είναι ζωντανός αλλά σοβαρά τραυματισμένος, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας του Παρισιού Μισέλ Καντό, προσθέτοντας ότι τα σακκίδια που έφερε δεν περιείχαν εκρηκτικά.

«Ο στρατιώτης πυροβόλησε πέντε φορές», δήλωσε ο Καντό, προσθέτοντας ότι ο άνδρας όρμησε προς τους στρατιώτες και πως έχει τραυματισθεί στην κοιλιά.

«Ήταν επίθεση από πρόσωπο … που αποτελούσε άμεση απειλή και του οποίου οι πράξεις έδειχναν πως επρόκειτο για τρομοκρατικό περιστατικό». Ο εισαγγελέας ανέφερε σε δήλωσή του πως άρχισε έρευνα για τρομοκρατικό επεισόδιο.

Η ταυτότητα και η εθνικότητα του δράστη παραμένουν προς το παρόν άγνωστες, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών Πιέρ-Ανρί Μπραντέ. Οι επισκέπτες που βρίσκονταν στο μουσείο τη στιγμή της επίθεσης, περίπου 250 άνθρωποι, κρατήθηκαν σε απόσταση και περιορισμένοι σ’ ένα «ασφαλές» τμήμα του μουσείου, σύμφωνα με τον Καντό.


iefimerida.gr

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου