Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

ABC: Ο Putin θα κάνει ό,τι μπορεί για να επικρατήσει η Le Pen στις γαλλικές, προεδρικές εκλογές

-->
Το Κρεμλίνο θα μπορούσε να επηρεάσει αποφασιστικά τις γαλλικές εκλογές, προειδοποιεί η ισπανική εφημερίδα
Την εκτίμηση ότι ο πρόεδρος της Ρωσίας, Vladimir Putin, θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να επικρατήσει η Marine Le Pen στις γαλλικές, προεδρικές εκλογές, διατυπώνει η ημερήσια, ισπανική εφημερίδα ABC, σε σημερινό (9/2) του δημοσίευμα.
Ειδικότερα, η ABC, επιχειρώντας να απαντήσει στο ερώτημα «αν ο Putin θα αναμειχθεί στις γαλλικές εκλογές;», προειδοποιεί πως το Κρεμλίνο θα μπορούσε να επηρεάσει αποφασιστικά τις γαλλικές, προεδρικές εκλογές.
Μετά την αποδεδειγμένη, κατά την εφημερίδα, ανάμειξη του Putin στην εκλογική διαδικασία των ΗΠΑ δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του, ώστε το αποτέλεσμα στη Γαλλία να είναι το καλύτερο για τον ίδιο, να κερδίσει δηλαδή η εθνικίστρια, λαϊκίστρια Marine Le Pen, της οποίας οι δεσμοί με το Κρεμλίνο δεν είναι μυστικό.
Η εφημερίδα συστήνει στάση αναμονής, έως ότου φανεί πως θα εξελιχθούν οι σχέσεις μεταξύ του Putin και του Trump, ωστόσο παραδέχεται ότι από ευρωπαϊκής σκοπιάς η κατάσταση δε φαίνεται πολύ καλή.
Και σε αυτό το παράξενο πλαίσιο δε μπορεί κανείς να πει με σιγουριά ότι η πρόσφατη αλληλουχία των σκανδάλων - τα οποία «έσκασαν» και εξέθεσαν τη γενική παρακμή της γαλλικής πολιτικής στους πολίτες - είναι απλώς μια σύμπτωση ή αν είναι μια πρώτη επίθεση του Putin, με στόχο να επηρεάσει αποφασιστικά το αποτέλεσμα του Μαΐου.
Από ιστορική άποψη δεν υπήρξε σχεδόν ποτέ άλλοτε μια εποχή που να διακυβεύονται περισσότερα, συμπεριλαμβανομένης της ίδιας της επιβίωσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από ό,τι σήμερα, εκτιμά η ισπανική εφημερίδα.

www.bankingnews.gr 

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου