Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ – Πως αποκάλεσαν την εισβολή στην Κύπρο το 1974!

-->
Με αφορμή την απόφαση της κυπριακής Βουλής να γίνει ειδική μνεία στα σχολικά βιβλία για το δημοψήφισμα του 1950 για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, η Άγκυρα είχε μία ακόμη προκλητική αντίδραση.
Όπως ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, η εισβολή του ’74 ήταν «ειρηνευτική επιχείρηση του τουρκικού στρατού», η οποία «σκόπευε να βάλει τέλος στην ανθρωπιστική τραγωδία που προκλήθηκε από τη νοοτροπία που πήγαζε στις ψευδαισθήσεις της Ένωσης»!
Το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του, χαρακτήρισε ως «χωρίς νόημα κι απαράδεκτη» τη σύγκριση που έκανε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είχε αναφερθεί στον παραλογισμό να διαμαρτύρονται οι Τουρκοκύπριοι για την απόφαση της κυπριακής βουλής, όταν το ψευδοκράτος «εορτάζει» και την εισβολή αλλά και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας στηρίζει απόλυτα τις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο οποίος ζήτησε από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να πάρει πίσω την απόφαση της Βουλής. Κατηγορεί δε τη Λευκωσία ότι με την απόφαση αυτή, μετά από πρόταση του ακροδεξιού κόμματος ΕΛΑΜ, ειδικά την στιγμή που οι διαπραγματεύσεις στοχεύουν την εγκαθίδρυση ενός νέου συνεταιρισμού στην Κύπρο «βασισμένου στην πολιτική ισότητα των δυο πλευρών» δεν συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο λαών στο νησί, ούτε συμβάλλει στη διαπραγματευτική διαδικασία.
Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι αυτό το περιστατικό όπως και αλλά παρόμοια, «δηλώνουν ξεκάθαρα, ότι όσο δεν αλλάζει αυτή η θεμελιώδης νοοτροπία, η οποία αρνείται να αποδεχθεί τους Τουρκοκυπρίους σαν συνιδιοκτήτες του νησιού, θα είναι δύσκολο να υπάρξει αποτέλεσμα στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού».
Πηγή: mignatiou.com

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου