Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Από τους υδραυλικούς και τις ταβέρνες ξεκινά η υποχρεωτική εγκατάσταση POS

-->

Δεν θα βάλουν μηχανήματα καρτών περίπτερα, ψιλικατζίδικα και mini markets -Δείτε ποιοι επαγελματίες θα ακολουθήσουν

Να εξαιρέσει από την υποχρέωση να δέχονται κάρτες τα σημεία πώλησης καπνού και τα μικρά παντοπωλεία, σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών, όπως αποκάλυψε η υφυπουργός Οικονομικών κυρία Κατερίνα Παπανάτσιου, σε συνέντευξή της στην κρατική τηλεόραση.

Και μπορεί ακόμα και σήμερα να μην γίνονται δεκτές ορισμένες κάρτες από τα ΕΛΤΑ,  την ΕΥΔΑΠ και τα σούπερ-μάρκετ, αλλά το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να υποχρεώσει ηλεκτρολόγους, υδραυλικούς, ταβέρνες και άλλους κλάδους να εγκαταστήσουν άμεσα, έως το καλοκαίρι, συσκευές POS για να δέχονται τις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Για τα μηχανήματα POS η υφυπουργός κυρία Παπανάτσιου ανέφερε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα εκδοθεί η απόφαση με την οποία θα καθορίζονται οι ομάδες επαγγελματιών που πρέπει να έχουν υποχρεωτικά μηχάνημα υποδοχής ηλεκτρονικών καρτών πληρωμών.


Στο πρώτο εξάμηνο θα γίνουν υποχρεωτικά τα μηχανήματα POS  για ορισμένες ομάδες επιχειρηματιών «υψηλού κινδύνου», όπως πχ  τα καταστήματα εστίασης, οι ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί, κάποια ελεύθερα επαγγέλματα, κ.λπ.

Στη συνέχεια και μέχρι τα τέλη του έτους θα προστεθεί άλλη μια ομάδα επαγγελματιών  και η επόμενη ομάδα θα προστεθεί μέχρι τέλους του 2018. 

Ωστόσο, όπως ανέφερε, θα υπάρχουν και επαγγελματίες οι οποίοι θα εξαιρεθούν από την υποχρέωση, επειδή λειτουργούν με πολύ χαμηλό περιθώριο κέρδους το οποίο μπορεί να εξανεμίζεται από τις προμήθειες της τράπεζας  όπως, για παράδειγμα, τα περίπτερα, τα μικρά καταστήματα τροφίμων, τα ψιλικατζίδικα, μικρά μπακάλικα κ.λπ.

  Για το περιουσιολόγιο

Για το περιουσιολόγιο ανέφερε ότι θα ξεκινήσει να υλοποιείται μέσα στο 2017 και θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ. «Πρόθεσή μας είναι η φορολόγηση του Μεγάλου Πλούτου, δεν είναι ούτε κάποιος αν έχει πέντε-δέκα χιλιάδες ευρώ σε μετρητά που τις χρειάζεται για τις άμεσες ανάγκες της οικογένειά του, ούτε η μεσαία τάξη  (γιατί στην μικρή δεν υπάρχουν αυτά τα χρήματα), ούτε αν κάποιος έχει δέκα λίρες από τα βαφτίσια του παιδιού του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

  Οι φορολογικές δηλώσεις
Για τις δηλώσεις εισοδήματος η υφυπουργός  εκτίμησε ότι τον Απρίλη θα πρέπει να ξεκινήσουν, αφού υπάρξει και η απαραίτητη συνεννόηση με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου