Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

Εκατομμύρια παιδιά στη Γερμανία σιτίζονται από την πρόνοια!

-->
Περισσότερο απ’ όλους, τα παιδιά πληρώνουν τις συνέπειες της μεγάλης φτώχειας, των κοινωνικών ανισοτήτων, του αποκλεισμού, της μόνιμης οικονομικής κρίσης που ενδημεί σε πολλές περιοχές του πλανήτη.
Παρά τις μεγαλοστομίες των ηγετών του κόσμου, δεκάδες εκατομμύρια παιδιά «παίζουν» καθημερινά με τον θάνατο, την ακραία φτώχεια , την πείνα και τον αναλφαβητισμό.
Η  ρίζα όλων αυτών των δεινών είναι, η διευρυνόμενη οικονομική ανισότητα. Μάλιστα αναλυτές προειδοποιούν ότι αν δεν υπάρξουν άμεσα μέτρα,   69 εκατομμύρια παιδιά θα πεθάνουν έως το 2030, ενώ 167 εκατομμύρια θα ζουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας
Σύμφωνα με στοιχεία , το 80% των αποτρέψιμων θανάτων καταγράφονται  στη Νότια Ασία και στην υποσαχάρια Αφρική.
Αλλά και στην ανεπτυγμένη Δύση εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται σε αδιέξοδο. Ενδεικτικό είναι ότι στην ηγέτιδα της Ευρώπης , στη Γερμανία η ζωή και η καθημερινότητα εκατομμυρίων παιδιών εξαρτάται από τα προνοιακά βοηθήματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Απασχόλησης, 1,54 εκατομμύρια παιδιά κάτω από την ηλικία των 15 , ήταν το 2015 εξαρτώμενα από τα  μακροχρόνια επιδόματα ανεργίας στη Γερμανία . Καταγράφηκε μάλιστα αύξηση κατά 30.000 σε σύγκριση με  το 2014.
Σε ορισμένες περιοχές της Γερμανίας, η κατάσταση ήταν χειρότερη από ό, τι σε άλλες. Ιδιαίτερα στην Βρέμη και στο Βερολίνο, όπου σχεδόν ένα στα τρία παιδιά  κάτω των 15 ετών ήταν εξαρτημένο από τα επιδόματα. Στη Σαξονία-Άνχαλτ, το ποσοστό έφθασε στο 21,8%, και στο Αμβούργο ήταν 20,4%

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου