Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Τραμπ: Έτοιμος να ανακοινώσει τη μεταφορά της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ

-->

Εφόσον υλοποιήσει αυτή του την πρόθεση ο νέος Aμερικανός πρόεδρος, τότε εκτιμάται ότι θα προκληθούν σφοδρές αντιδράσεις στον αραβικό κόσμο

Την οργή του αραβικού κόσμου αναμένεται να προκαλέσει το σχέδιο του Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, μια κίνηση που εάν τελικά υλοποιηθεί θα αποτελέσει ευθεία πρόκληση και μήνυμα προς τους Παλαιστινίους.  

Σύμφωνα με το Reuters ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να ανακοινώσει την μεταφορά της αμερικανικής πρεσβείας στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ,  στην Ιερουσαλήμ.

Η θέση των προηγούμενων αμερικανικών κυβερνήσεων ήταν πως το καθεστώς της Ιερουσαλήμ, θα καθοριστεί μόνο μετά από μια συμφωνία ειρήνης μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Η στάση της νέας αμερικανικής διοίκησης δημιουργεί νέα δεδομένα για τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου  ο οποίος είχε συγκρουστεί με την διοίκηση Ομπάμα και τον πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Τζον Κέρι για την ισραηλινή εποικιστική δραστηριότητα.  

Ο Ντόναλντ Τραμπ επρόκειτο να  έχει τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα το απόγευμα με τον  Νετανιάχου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, μετά το δημοσίευμα του Reuters, o συνεργάτες του Αμερικανού προέδρου έσπευσαν να δηλώσουν ότι δεν θα υπάρξει επικείμενη ανακοίνωση σχετικά με τη μεταφορά της πρεσβείας.


ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου