Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2017

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΙΣΧΥΡΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΑ ΙΜΙΑ. ΜΑΣ ΚΑΤΕΒΑΣΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ. ΤΩΡΑ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣΒΟΛΗ. ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ ΣΤΑ ΛΑΓΟΥΜΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΣ ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟΥ. ΒΡΑΖΕΙ ΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

-->
Δυο μέρες πριν συμπληρωθούν 21 χρόνια από το θάνατο τριών Ελλήνων αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, στο τέλος της κρίσης του ’96 στα Ίμια όταν Ελλάδα και Τουρκία έφτασαν μια ανάσα από τη σύρραξη και λίγα 24ωρα μετά την απόφαση – σταθμό του Αρείου Πάγου να μην εκδώσει τους 8 αξιωματικούς που ζητούν άσυλο γιατί κατηγορούνται ως πραξικοπηματίες, η Τουρκία φρόντισε να προκαλέσει ξανά. Και να χρησιμοποιήσει ως «όπλο» της την προπαγάνδα.
1
Είναι σαφές πως στόχος του Ερντογάν και του στρατού που συνεχίζει να τον στηρίζει (όσοι φυσικά έχουν παραμείνει στις θέσεις τους μετά τις καρατομήσεις και τις συλλήψεις που ακολούθησαν την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου) είναι να «εξάγουν» την κρίση για να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη από τα εσωτερικά προβλήματα της χώρας.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ:

Πρωτοφανής τουρκική πρόκληση σημειώθηκε στα Ίμια. Τουρκική πυραυλάκατος στην οποία επέβαινε ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ μαζί με τους αρχηγούς του τουρκικού στρατού, ναυτικού και αεροπορίας, προσέγγισε τις βραχονησίδες, αλλά παρεμποδίστηκε από κανονιοφόρο του ελληνικού ναυτικού. Το τουρκικό πολεμικό πλοίο συνόδευαν δύο σκάφη ανορθοδόξου πολέμου των τουρκικών ειδικών δυνάμεων με κομάντο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, η τουρκική πυραυλάκατος απέπλευσε από την Αλικαρνασσό, (Μπόντρουμ) στις 11 το πρωί και προσέγγισε την περιοχή των Ιμίων, όπου παρέμεινε για περίπου 20 λεπτά.

Στην περιοχή βρισκόταν η κανονιοφόρος «Κραταιός» που κάλεσε την τουρκική πυραυλάκατο να αποχωρήσει, καθώς βρίσκεται σε ελληνικά χωρικά ύδατα. Λίγο αργότερα, η τουρκική πυραυλάκατος και τα δύο τουρκικά σκάφη αποχώρησαν και επέστρεψαν στην Αλικαρνασσό.
imia5imia3imia-pic-enaimia4imia2
Το προκλητικό πάντως της υπόθεσης είναι ότι οι Τούρκοι είχαν στείλει κάμερες στην Αλικαρνασσό για να μαγνητοσκοπήσουν στην επιβίβαση του Ακάρ στην πυραυλάκατο που συνόδευσε τα φουρκωτά μέχρι τα Ίμια. Οι Τούρκοι τράβηξαν φωτογραφίες και από την προσέγγιση των Ιμίων και μάλιστα τις ανέβασαν στην ιστοσελίδα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.
Το ανακοινωθέν του τουρκικού γενικού επιτελείου για το επεισόδιο στα Ιμια
900-18-744x464
Νέο ανακοινωθέν του τουρκικού στρατού αναφέρει τα εξής σχετικά με το σημερινό συμβάν στα Ίμια:
«Ο Επιτελάρχης Ακάρ δήλωσε ότι στις ενέργειες μας ως Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Θάλασσα του Αιγαίου, για την υπεράσπιση των θέσεων και των συμφερόντων μας στην θάλασσα εστιάζουμε πάντα στην φιλία και στην ειρήνη. Επίσης, οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις συνεχίζουν με σθένος και αποφασιστικότητα τις προσπάθειες τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας και τους έθνους μας στην ξηρά, στην θάλασσα και στον αέρα».
Μάλιστα το τουρκικό γενικό επιτελείο ανήρτησε στην ιστοσελίδα τουκαι σειρά φωτογραφιών από το σημερινό συμβάν.
Untitled

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου