Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΪΜΠΛΕ: Τι θα κάνει αν το ΔΝΤ φύγει από την Ελλάδα

-->
Ξανά πίσω στον εφιαλτη του 2015 θέλει να επιστρέψει την Ελλάδα ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε ο οποίος εκμυστηρεύτηκε στη Süddeutsche Zeitung, το Plan B για την περίπτωση που το ΔΝΤ αποχωρήσει τελικά από το ελληνικό πρόγραμμα.
Όπως είπε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί αύριο Παρασκευή, εάν τελικώς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν λάβει μέρος στο ελληνικό πρόγραμμα θα πρέπει να υπάρξει λύση από την Ευρώπη και τον ESM. Ο κ. Σόιμπλε υπογράμμισε πως σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα πρέπει να υπάρξουν νέες διαπραγματεύσεις και έγκριση του νέου σχεδίου από το γερμανικό κοινοβούλιο.
Αναφερόμενος επίσης, στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, είπε ότι πρέπει να ξεκινήσει από φέτος η διαδικασία τερματισμού της.
«Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα έχει τη δύσκολη αποστολή να εξέλθει από την πολιτική μεγάλης ποσοτικής χαλάρωσης» που ασκεί, είπε ο Σόιμπλε στη συνέντευξη που θα δημοσιευθεί αύριο στη Süddeutsche Zeitung. «Θα ήταν πιθανόν σωστό η ΕΚΤ να τολμήσει να αρχίσει τον τερματισμό της πολιτικής αυτής φέτος», πρόσθεσε ο ίδιος.
Εξάλλου ο Σόιμπλε επανήλθε στην πρότασή του να μειωθεί η φορολογία στη Γερμανία, κάτι που είπε ότι είναι «εφικτό» αλλά και «απαραίτητο» να γίνει από την επόμενη κυβέρνηση, μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου