Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

Απλά συμπτώσεις μην δίνεις σημασία !

-->
Απλά συμπτώσεις μην δίνεις σημασία !



ΠΗΓΗ

==================================

09/01/2017: Μετεωρολόγοι εξηγούν γιατί ονόμασαν το κύμα κακοκαιρίας «Αριάδνη»



Εξηγήσεις σχετικά με το γιατί ονόμασαν το κύμα κακοκαιρίας «Αριάδνη» αλλά και απολογία για τις λανθασμένες προβλέψεις τους στην Αττική, περιείχε η ανάρτηση των μετεωρολόγων του Αστεροσκοπείου στο meteo.gr.

Αρχικά στην ανακοίνωση εξηγούν ότι έπεσαν έξω στις προβλέψεις τουςγια το τεράστιο κύμα κακοκαιρίας που αναμενόταν στο λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ στη συνέχεια δίνουν εξηγήσεις ως προς τα ονόματα που αποφάσισαν να δίνουν σε έκτακτα καιρικά φαινόμενα, σε μία προσπάθεια να γίνει πιο αποδοτική» η μετάδοση της πληροφορίας στους πολίτες.

Γράφουν συγκεκριμένα στο σάιτ:
Στην Αττική η «Αριάδνη» έδειξε το καλό της πρόσωπο: παρόλο που χιόνισε μέχρι τις παραλιακές περιοχές της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, δεν χιόνισε καθόλου εντός του λεκανοπεδίου.

Στην περιοχή αυτή υπήρξε, δυστυχώς, αστοχία των προγνωστικών μας στοιχείων, γεγονός που ενίοτε συμβαίνει και είναι αναπόφευκτο. Κατανοούμε ότι η αστοχία μιας πρόγνωσης σε μια περιοχή με μεγάλη πληθυσμιακή συγκέντρωση έχει μεγάλο αντίκτυπο.

Η αστοχία αυτή καταδεικνύει όμως τα όρια των σημερινών δυνατοτήτων της πρόγνωσης καιρού. Από την άλλη για μία τέτοιου επιπέδου κακοκαιρία είναι προτιμότερο το λάθος να είναι προς το δυσμενέστερο καθώς η προετοιμασία είναι καλύτερη από την υποτίμηση του πιθανού κινδύνου.

Και λίγα λόγια για την επιλογή μας να δώσουμε όνομα στο συγκεκριμένο μέτωπο κακοκαιρίας. Από τις αρχές του 2017 αποφασίσαμε να δίνουμε ονόματα σε διαταραχές οι οποίες αναμένεται να προκαλέσουν καιρικά φαινόμενα με σημαντικές κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις. Με τον τρόπο αυτό πιστεύουμε ότι γίνεται πιο «αποδοτική» η μετάδοση της πληροφορίας στους πολίτες ώστε να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας τους.

ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου