Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΛΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ: Τι λένε αντιπολίτευση, Μαξίμου, ΕΣΗΕΑ, ΑΝΕΛ – Ολη η μήνυση του Καμμένου

-->
Σάλος έχει προκληθεί με τη σύλληψη του εκδότη και του διευθυντή της εφημερίδας «Παραπολικά», Παναγιώτη Τζένου και Γιάννη Κουρτάκη μετά από μήνυση του Παναγιώτη Καμμένου, καθώς οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας, παίρνουν θέση επικρίνοντας την αντίδραση της κυβέρνησης.
Αλγεινή εντύπωση έχει προκαλέσει στον πολιτικό κόσμο ότι η σύλληψη του Παναγιώτη Τζέμου έγινε από 15 αστυνομικούς μπροστά σε συνεργάτες του αλλά και σε μέλη της οικογένειας του που βρισκόντουσαν εκείνη την ώρα στα γραφεία της εφημερίδας. Πάντως ο εισαγγελέας έκανε δεκτή μόνο την κατηγορία της συκοφαντικής δυσφήμησης και όχι της εκβίασης και έτσι οι δυο δημοσιογράφοι θα δικαστούν με την αυτόφωρη διαδικασία αύριο στις 12:00 το μεσημέρι. Εν τω μεταξύ θα κρατηθούν στα γραφεία της αστυνομίας.
Η ανακοίνωση των ANEΛ για το περιστατικό
«Ο Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος υπέβαλε μήνυση κατά του Ιωάννη Κουρτάκη, Εκδότη-Διευθυντή της σαββατιάτικης εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ», διαχειριστή της ιστοσελίδας – διαδικτυακής εφημερίδας «www.parapolitika.gr» και νομίμου εκπροσώπου και ιδιοκτήτη της αδειούχου εταιρείας του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά FM 90,1» και του Παναγιώτη Τζένου, αρχισυντάκτη της σαββατιάτικης εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» και της ιστοσελίδας – διαδικτυακής εφημερίδας «www.parapolitika.gr» και διευθυντή προγράμματος του ραδιοφωνικού σταθμού «Παραπολιτικά FM 90,1» για συκοφαντική δυσφήμιση κατά συρροή και απόπειρα κακουργηματικής εκβίασης με αφορμή επιθέσεις στον Πάνο Καμμένο μέσω του ανήλικου παιδιού του από τον ραδιοσταθμό «Παραπολιτικά FM 90,1» για να αποσύρει κατηγορίες για την λίστα του ΚΕΕΛΠΝΟ με βάση την οποία ο Ιωάννης Κουρτάκης φέρεται να έλαβε το ποσόν των 843.000 ευρώ και ο Παναγιώτης Τζένος το ποσόν των 629.000 ευρώ».
Έντονη ανησυχία εκφράζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ
«Δέκα αστυνομικοί με πολιτικά, μετά από μήνυση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας και Προέδρου των «ΑΝΕΛ» Πάνου Καμμένου, συνέλαβαν στο γραφείο του στα «Παραπολιτικά» και οδήγησαν στη ΓΑΔΑ τον Διευθυντή του Ομίλου Παναγιώτη Τζένο.
Η μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση αφορούσε και τον Εκδότη των εφημερίδων του Ομίλου κ. Γιάννη Κουρτάκη, ο οποίος προσήλθε αργότερα αυτοβούλως στη ΓΑΔΑ.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του για το κλίμα, που διαμορφώνεται με την παρέμβαση των διωκτικών Αρχών στα δημοσιογραφικά γραφεία.
Η δημοσιογραφία οφείλει να ασκείται με συγκεκριμένους κανόνες, αλλά και την ελευθερία του Τύπου οφείλουν να την υπερασπίζονται και να την προστατεύουν όλοι» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.
ΣΥΡΙΖΑ: «Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια»
Με ανακοίνωση τοποθετήθηκε και η κυβέρνηση στην οποία αναφέρει: «η μήνυση του προέδρου των ΑΝΕΛ κατά του Ιωάννη Κουρτάκη και του Παναγιώτη Τζένου έπειτα από την προσπάθεια συσχέτισης του ανήλικου παιδιού του Π.Καμμένου στη ραδιοφωνική τους εκπομπή με την ένοπλη βία και η κίνηση των νομικών διαδικασιών από τις αρμόδιες Αρχές, έδωσε την ευκαιρία σε κόμματα που ταύτισαν τη διαδρομή τους με τη χειραγώγηση των ΜΜΕ να επιτεθούν στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια», σημειώνει και τονίζει πως «φαντασιώνονται παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη εκείνοι που μεταχειρίστηκαν τη δικαιοσύνη και τη δημοσιογραφία με όρους διαπλοκής και εξυπηρέτησης ειδικών συμφερόντων».
Δείτε εδώ τη Μήνυση Καμμένου
tzenos_Kourtakis

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου