Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ για την ΕΛΛΑΔΑ!Ο Ντράγκι μας βρήκε ‘ΚΡΥΦΟ ΧΡΕΟΣ’…

-->
Η είδηση έχει παίξει ελάχιστα στα ΜΜΕ της Ελλάδας. Ελάχιστα έπαιξε μία είδηση που στην ουσία αποκαλύπτει ‘κρυφό’ χρέος της χώρας μας, σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το Ευρώ.

Ο κ. Ντράγκι ανέφερε τις προάλλες ότι “σε περίπτωση που μία χώρα εγκαταλείψει το ευρω-σύστημα, η κεντρική της τράπεζα θα πρέπει να αποπληρώσει όλες της τις υποχρεώσεις απέναντι στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα…”. Αυτό μεταφράζεται σε, περίπου 73 δις, για την Ελλάδα με τα στοιχεία του Δεκεμβρίου του 2016 και (για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος) 380 δις ευρώ για την Ιταλία.

Επισήμως το Target 2 είναι το σύστημα πληρωμών του Ευρωσυστήματος μέσω του οποίου πραγματοποιείται “σε συνεχή χρόνο ο ακαθάριστος και αμετάκλητος διακανονισμός των πληρωμών σε ευρώ…”. Πρόκειται (για την Ελλάδα ειδικά) για τα χρήματα που δόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με σκοπό την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας (ή όποιας άλλης) από το Ευρώ, τότε σύμφωνα με τον κο Ντράγκι τα χρήματα αυτά είναι απαιτητά. Από τη στιγμή που ο έλεγχος της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας θα βρίσκεται εκ νέου σε ελληνικά χέρια, το χρέος αυτό θα βαρύνει το Ελληνικό Κράτος.

Πρέπει να τονίσουμε πως η δήλωση αυτή του Ντράγκι προκάλεσε μεγάλη έκπληξη σε όλη την Ευρώπη. Αφενός μεν κανείς δε γνωρίζει αν το καταστατικό της ΕΚΤ προβλέπει κάτι τέτοιο. Δεύτερον είναι δεδομένο πως ο Ντράγκι δεν είχε στο μυαλό του την Ελλάδα, αλλά την Ιταλία που έχει μεγάλο χρέος προς τον Target-2 (εφ΄ όσον αυτά που λέει ο Ντράγκι ισχύουν).

Πάντως το ότι από το πουθενά ο Ντράγκι είπε κάτι τέτοιο παρουσιάζεται ως ωμός εκβιασμός προς την Ιταλία και κατ’ επέκταση προς την Ελλάδα, καθώς πληθαίνουν οι φωνές για έξοδο από το Ευρώ.

Σύνολο χρέους δηλαδή, άλλα 73 δις περίπου,,

voicenews

katohika.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου