Παρασκευή, 20 Ιανουαρίου 2017

Ν. Τόσκας: Επίσκεψη σε Τελ Αβίβ και Ιερουσαλήμ για συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ

-->
Οι πρώτες επίσημες υπογραφές για την στενότερη συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ, στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, μπήκαν κατά τη διήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, 17 και 18 Ιανουαρίου, στο Τελ Αβίβ και στην Ιερουσαλήμ.
Τον αναπληρωτή υπουργό συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και παράγοντες του υπουργείου και της Αστυνομίας.
Στο Τελ Αβίβ, ο κ. Τόσκας συναντήθηκε με τον υπουργό Άμυνας του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν και οι δύο υπουργοί υπέγραψαν Κοινή Δήλωση Προθέσεων με θέμα τη συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, ενώ αντάλλαξαν απόψεις για την κατάσταση ασφάλειας στον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.
Στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε αρχηγεία και δομές υπηρεσιών για την αντιμετώπιση και διαχείριση κρίσεων της χώρας, όπου επικεφαλής αξιωματούχοι των υπηρεσιών παρείχαν στην ελληνική πλευρά ενημέρωση ως προς τα μέσα, τη μεθοδολογία και τη συνολική αντίληψη στον τομέα της διαχείρισης κρίσεων.
Επίσης, οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ευχαρίστησαν την ελληνική κυβέρνηση για τη συνδρομή της στην κατάσβεση των εκτεταμένων πυρκαγιών που είχαν ξεσπάσει πριν λίγους μήνες σε πολλά σημεία της ισραηλινής επικράτειας.
Στην Ιερουσαλήμ, ο κ. Τόσκας επισκέφθηκε τον Ναό της Αναστάσεως όπου είχε την ευκαιρία να δει το εξελισσόμενο έργο της αποκατάστασης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου από ειδικούς επιστήμονες του Ε.Μ.Π.
Νωρίτερα, ο αναπληρωτής Υπουργός και η συνοδεία του, είχε επισκεφθεί το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Εκεί έγινε δεκτός από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων και πάσης Παλαιστίνης κ.κ. Θεόφιλο Γ', ο οποίος τον ενημέρωσε για τις προσπάθειες του Πατριαρχείου να διατηρήσει το καθεστώς των Παναγίων Προσκυνημάτων και τον χαρακτήρα της Ιερουσαλήμ ως Αγίας Πόλης -προτύπου ειρηνικής θρησκευτικής συμβίωσης.
Ο πατριάρχης, τέλος, ζήτησε από τον υπουργό να διαβιβάσει στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα τις ευχές και την πρόσκληση να παραβρεθεί στην τελετή της παράδοσης του Ιερού Κουβουκλίου του Παναγίου Τάφου αμέσως μετά το πέρας της αποκατάστασής του, τον ερχόμενο Μάρτιο.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου