Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017

«ΒΟΜΒΑ» ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΡΑΜΠ: Απείλησε ευθέως την Κίνα

-->
Μικρό δείγμα της εξωτερικής πολιτικής που σκέφτεται να ακολουθήσει έδωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα The Wall Street Journal ο Ντόναλντ Τραμπ.
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ  δήλωσε ότι θα διατηρήσει σε ισχύ τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί σε βάρος της Ρωσίας «τουλάχιστον για μια χρονική περίοδο», ενώ διεμήνυσε ότι δεν θα δεσμευθεί στη συνέχιση της πολιτικής της «ενιαίας Κίνας» εάν δεν δει πρόοδο από το Πεκίνο σε ό,τι αφορά τις κινεζικές πρακτικές στα πεδία των συναλλαγματικών ισοτιμιών και των εμπορικών συναλλαγών. Η Κίνα ως γνωστόν δεν αφήνεται το γουάν να ανατιμηθεί για να έχει το πλεονέκτημα των φθηνών εξαγωγών. Να σημειωθεί ότι ήδη ο Τραμπ αμφισβήτησε εξ αρχής την ενιαία Κίνα όταν από τα πρώτα τηλέφωνα που έκανε ως εκλεγμένος πρόεδρος, ήταν με την πρόεδρο της Ταϊβάν. Εμμέσως πλην σαφώς ο Τραμπ απειλεί την Κίνα με συναλλαγματικό, εμπορικό και όχι μόνο πόλεμο.
Συγκεκριμένα μια συνέντευξη διάρκειας μιας ώρας που παραχώρησε ο Τραμπ ανέφερε ότι «εάν η Ρωσία μας βοηθήσει πραγματικά, γιατί κάποιος να (συνεχίσει να) επιβάλλει κυρώσεις σε κάποιον που κάνει κάποια αληθινά σπουδαία πράγματα;»
Ο Ρεπουμπλικάνος υπονόησε ότι μπορεί να άρει τις κυρώσεις που επέβαλε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα τον Δεκέμβριο σε αντίποινα για τις κυβερνοεπιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες επέρριψε στη Μόσχα εάν η Ρωσία βοηθήσει στη μάχη εναντίον των τρομοκρατών και στην επίτευξη στόχων που η Ουάσινγκτον θεωρεί σημαντικούς.
Ο Τραμπ είπε στην εφημερίδα ότι είναι έτοιμος να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν αφού αναλάβει τα καθήκοντά του την 20ή Ιανουαρίου. Εξάλλου ήδη οι δύο πλευρές βρίσκονται σε ανοικτή επικοινωνία.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου