Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΩ – ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ – Οι μυστικές συναντήσεις των 35 και οι απειλές για μαζικές παραιτήσεις!

-->
Μπορεί κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες να αρνούνται μετ΄ επιτάσεως  το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών,
ωστόσο οι κινήσεις στο παρασκήνιο – ειδικά μετά την τελευταία καταστροφική συνεδρίαση του Eurogroup- τους διαψεύδουν.
Και αυτό γιατί η προοπτική υπογραφής ενός νέου προγράμματος λιτότητας έχει προκαλέσει μεγάλη αναταραχή στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ με κορυφαία και μεσαία στελέχη να τάσσονται υπέρ της προσφυγής στις κάλπες. «Δεν γίνεται να έρθουν τέτοια μέτρα στη βουλή, δεν περνάνε» έλεγε ενδεικτικά κυβερνητικός βουλευτής, ενώ οι πιο σκληροί επαναλαμβάνουν: «Ας έρθει ο Μητσοτάκης να τα εφαρμόσει!».
Οι ανταρσίες
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «ΤΟ ΠΑΡΟΝ» 35 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποφασισμένοι να παραιτηθούν εάν έρθουν νέα μέτρα για να μην κατηγορηθούν ότι θα ρίξουν μια κυβέρνηση της Αριστεράς.
Έχουν ενημερώσει μάλιστα το Μαξίμου, για αυτό και ο πρωθυπουργός επανειλημμένα έχει δηλώσει ότι η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς ΝΟΜΟΘΕΤΗΣΗ νέων μέτρων.
Οι εν λόγω 35 βουλευτής που καλύπτουν όλη τη χώρα μετέχουν ενεργά στο «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΙΔΕΩΝ» στο οποίο δεν υπάρχει αρχηγός, όλοι είναι ισότιμοι και απλώς κάποιοι έχουν αναλάβει και τα οργανωτικά.
Μυστικά ραντεβού  των 35
Συνήθως μαζεύονται κάθε δεύτερη Τρίτη βράδυ στην αίθουσα 227 της βουλής αλλά και στο καφέ «Έναστρον» στην οδό Σόλωνος. Και εκεί συζητούν τα καυτά θέματα που θέτουν οι δανειστές και τα μέτρα που ζητούν να λάβει η κυβέρνηση. Λαμβάνουν αποφάσεις και στη συνέχεια τις μεταφέρουν στο Μαξίμου. Με τις παρεμβάσεις τους μάλιστα έχουν καταφέρει να ανατρέψουν και ορισμένες επώδυνες για την κοινωνία αλλαγές.

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου