Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ALERT! Αδύνατο να κλείσει η ελληνική αξιολόγηση 20/2 προς έκτακτο Eurogroup 6/3 ή στο τακτικό 20/3 – Ναυαγεί η ένταξη στο QE (ποσοτική χαλάρωση)

-->
Η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί ακόμη μια φορά να σταθμίσει ή κλείνει η αξιολόγηση με βαρύτατο κόστος και σκληρότατα 7 δισεκ. μέτρα ή αποτυγχάνει και το Grexit επανέρχεται στον ορίζοντα.
Η αξιολόγηση δεν μπορεί να κλείσει 20 Φεβρουαρίου του 2017 αλλά είναι πολύ πιθανό σε αυτό το πολύ κρίσιμο για την Ελλάδα Eurogroup να συμφωνηθεί ένας οδικός χάρτης ώστε στις 6 Μαρτίου να πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup που θα κλειδώσει την αξιολόγηση ή στο τακτικό Eurogroup στις 20 Μαρτίου. 
Αυτό το σενάριο είναι το βασικό  και εμφανίζει τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιβεβαίωσης.
Όμως υπάρχει και το σενάριο τρόμου να παραταθεί η διαπραγμάτευση έως τον Ιούνιο του 2017 καθώς μέχρι τώρα φθάνουν τα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους. 
Σε αυτή την περίπτωση είναι 100% σίγουρο ότι η κυβέρνηση θα αποτύχει στην επίτευξη των οικονομικών στόχων, οι τράπεζες θα αποτύχουν στα κόκκινα δάνεια και οικονομία και τράπεζες δεν θα πρέπει να προετοιμάζονται για το 4ο μνημόνιο αλλά για το Grexit. 
Θεσμικός παράγοντας που μίλησε στο bankingnews αναφέρει το εξής «δεν έχει νόημα να αναλύσουμε τι θα συμβεί εάν η διαπραγμάτευση φθάσει έως το Καλοκαίρι χωρίς συμφωνία όλοι θα έχουμε καταστραφεί η οικονομία και οι τράπεζες θα έχουν καταρρεύσει. 
Το βασικό σενάριο που εμφανίζει τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιβεβαίωσης είναι ο Τσίπρας και η κοινοβουλευτική του ομάδα να ψηφίσει τα μέτρα 7 ή 9 δισεκ. με το αφήγημα ότι όπως ο κόφτης δεν ενεργοποιήθηκε έτσι δεν θα χρειαστεί να εφαρμοστεί και αυτός ο μηχανισμός εγγυήσεων επειδή η οικονομία θα ανακάμψει. 
Το βασικό πρόβλημα αυτού του σεναρίου δεν είναι οι 153 βουλευτές της κυβέρνησης αλλά το τι πραγματικά θέλει ο Τσίπρας.
Εκλογές αποκλείω να υλοποιηθούν γιατί είναι ένα σενάριο πολύ σκληρής ήττας για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα. 
Σκεφθείτε μια αγορά μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου να λειτουργεί υπό καθεστώς ακραίας αβεβαιότητας, οι μετοχές πάλι θα απαξιωθούν και ο κίνδυνος ενός ατυχήματος θα έχει αυξηθεί κατακόρυφα. 
Επιμένω ότι το βασικό σενάριο της κυβέρνησης είναι να κλείσει την αξιολόγηση. 
Εκλογές δεν υπάρχουν στον ορίζοντα, ωστόσο το σενάριο της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης υπάρχει ως plan B που θα είναι αυτοκτονία. 
Ο Τσίπρας θα κλείσει την αξιολόγηση, όμως δεν θα πάρει μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος, οπότε θα πρέπει το ελληνικό οικονομικό σύστημα να αρχίζει να αποδέχεται ότι τα ελληνικά ομόλογα δεν θα ενταχθούν σε πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης QE.
O μεγάλος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι να νομοθετήσει μέτρα 7 δισεκ. χωρίς να πάρει μεσοπρόθεσμα και χωρίς προφανώς να πάρει ποσοτική χαλάρωση. 
Η ελληνική κυβέρνηση για πολλοστή φορά βρίσκεται εκτεθειμένη έχοντας χάσει πολλαπλάσια από τα ελάχιστα που θα κερδίσει. 
Έλληνας τραπεζίτης επισημαίνει ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά από το να βγει από τον Βούρκο και εξίσου κοντά να πέσει στον γκρεμό. 
Οι ευρωπαίοι δεν πρόκειται να χρηματοδοτήσουν άλλο ελληνικό πείραμα. 
Εάν αποτύχει το τρίτο μνημόνιο το επόμενο επεισόδιο για την Ελλάδα θα είναι το Grexit και η δραχμή…
Η ελληνική κυβέρνηση θα κληθεί ακόμη μια φορά να σταθμίσει ή κλείνει η αξιολόγηση με βαρύτατο κόστος και σκληρότατα 7 δισεκ. μέτρα ή αποτυγχάνει και το Grexit επανέρχεται στον ορίζοντα. 

www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου