Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Telegraph: Έρχεται νέο «θερμό» καλοκαίρι για την Ελλάδα

-->
Αδιέξοδο στην ελληνική κρίση βλέπει με σημερινό της δημοσίευμα η βρετανική εφημερίδα Telegraph, η οποία εξηγείγιατί το μαρτύριο των Ελλήνων δεν πρόκειται να τελειώσει σύντομα.
Η εφημερίδα περιγράφει ένα σκηνικό απόλυτης κρίσης παρομοιάζοντας το μάλιστα και με την Βενεζουέλα κάνοντας λόγο για λεωφορεία που σκουριάζουν παρατημένα γιατί οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να ξοδέψουν χρήματα για επισκευές.
Ο αρθρογράφος της Βρετανικής εφημερίδας επισημαίνει πως, παρά το γεγονός ότι η Αθήνα δεν πρωταγωνίστησε το 2016 στα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου, όπως συνέβη το 2015, οι προειδοποιήσεις σε μια έκθεση του ΔΝΤ αυτόν τον μήνα αποκαλύπτουν τις συνέπειες των επαναλαμβανόμενων γύρων αυστηρών οικονομικών μέτρων, σε μια χώρα όπου η λιτότητα δείχνει να μην τελειώνει ποτέ.
Ο λόγος φυσικά γίνεται για την τελευταία κόντρα που ξέσπασε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΔΝΤ, αναφέροντας μάλιστα χαρακτηριστικά το παράδειγμα με το blog του Πολ Τόμσεν και τις προειδοποιήσεις που αυτό περιελάμβανε για την Ελλαδα
Μάλιστα ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι η μάχη των διαπραγματεύσεων για ακόμα μια φορά ξεφεύγει από τις κλειστές πόρτες, κάτι που λειτουργεί αρνητικά για την Ελλάδα.
Στο δημοσίευμα της Telegraph αναφέρει χαρακτηριστικά πως μια περίοδος ησυχίας τελείωσε για την Ελλάδα, ενώ προμηνύεται ένα θερμό καλοκαίρι που θα θυμίζει αυτό του 2015.
Η εφημερίδα υπενθυμίζει επίσης στους αναγνώστες της το χριστουγεννιάτικο δώρο που αποφάσισε να δώσει ο Αλέξης Τσίπρας στου συνταξιούχους, κίνηση που θεωρήθηκε «σύμβολο ανυπακοής», και το επακόλουθο «πάγωμα» των βραχυπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.
«Αν και το θέμα λύθηκε την παραμονή των Χριστουγέννων, με επιστολή από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο προς το Eurogroup, το ΔΝΤ δεν έχει πειστεί ότι τα βραχυπρόθεσμα μέτρα επαρκούν. Η υπόλοιπη ευρωζώνη ζητά αποτελέσματα προτού χορηγήσει περαιτέρω ελάφρυνση χρέους στην Ελλάδα. Με αυτόν τον ρυθμό, είναι απίθανο το ΔΝΤ να μετάσχει στο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης», αναφέρει το δημοσίευμα.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου