Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2016

ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ Η ΑΥΡΙΑΝΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ! Γιατί δεν αποκλείεται το σενάριο της τρομοκρατίας

-->
Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν την 26η Δεκεμβρίου, στη μνήμη των θυμάτων της συντριβής του ρωσικού στρατιωτικού αεροσκάφους στη Μαύρη Θάλασσα.
Νωρίτερα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι ο Πούτιν διέταξε τη συγκρότηση επιτροπής, υπό τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, η οποία θα διερευνήσει τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας. Ο Ρώσος πρωθυπουργός ανέθεσε τη διεύθυνση της επιτροπής στον υπουργό Μεταφορών Μαξίμ Σοκόλοφ, ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στην περιοχή του δυστυχήματος.
Το αεροσκάφος της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας, τύπου Τουπόλεφ (Tu-154) εξαφανίστηκε από τις οθόνες των ραντάρ στις 5.27, δύο λεπτά μετά την απογείωσή του με προορισμό τη Λαττάκεια της Συρίας, αφού προηγουμένως ανεφοδιάστηκε σε ένα αεροδρόμιο της πόλης Άντλερ, κοντά στο Σότσι. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί και ανασυρθεί δέκα πτώματα, ενώ ελικόπτερα, μη επανδρωμένα αεροσκάφη, βαθυσκάφη και 63 δύτες συνεχίζουν να «χτενίζουν» τη θαλάσσια περιοχή όπου συνετρίβη το μοιραίο αεροσκάφος.
Ρωσικά μέσα ενημέρωσης, επικαλούμενα τις υπηρεσίες διάσωσης, μετέδωσαν ότι το αεροπλάνο πιθανόν συνετρίβη στη διάρκεια της ανόδου του. Όπως ανέφεραν οι αρμόδιες αρχές, το αεροσκάφος δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.
Οι απόψεις για τα αίτια της τραγωδίας διίστανται. Ενώ κάποιοι Ρώσοι αξιωματούχοι λένε ότι αποκλείεται να οφείλεται σε τρομοκρατικό χτύπημα τώρα άλλοι λένε ότι η ακτίνα στην οποία βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους, αλλά και ο ελάχιστος χρόνος που χρειάστηκε από την απογείωση του αεροπλάνου από το Σότσι μέχρι την συντριβή του στη Μαύρη Θάλασσα δύο λεπτά αργότερα, οδηγεί τους εμπειρογνώμονες στο συμπέρασμα πως πρέπει να σημειώθηκε έκρηξη στον αέρα.
Το γεγονός θυμίζει έντονα την πτώση του ρωσικού Airbus το Νοέμβρη στο όρος Σινά το οποίο μπορεί αρχικά να αποδοθεί σε τεχνική βλάβη, οι τζιχαντιστές όμως είχαν σπεύσει να αναλάβουν την ευθύνη. Οι υποψίες είναι λογικό να πέφτουν και πάλι σε τρομοκράτες, έπειτα και από την εκτέλεση του Ρώσου πρέσβη Αντρέι Καρλόφ στην Άγκυρα.
Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι ο κυβερνήτης του μοιραίου αεροσκάφους «ήταν πολύ έμπειρος» και είχε περισσότερες από 3.000 ώρες πτήσης στο ενεργητικό του.
Το αεροσκάφος είχε κατασκευαστεί το 1983 και η τελευταία τεχνική συντήρησή του έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου