Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016

ΤΟ «ΕΣΤΡΩΣΕ» ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ – Προβλήματα από τις… άγριες διαθέσεις του χιονιά

-->
Λευκή «νύφη» ντύθηκε η Αθήνα κατά τη διάρκεια της νύχτας με πυκνή χιονόπτωση στο Κέντρο, ακόμα και στα νότια προάστια και τον Πειραιά,
Το τσουχτερό κρύο και οι θυελλώδεις άνεμοι θα ταλαιπωρήσει τη χώρα τουλάχιστον μέχρι την Παρασκευή το βράδυ.
Από τις 3 τα ξημερώματα της Πέμπτης ξεκίνησε πυκνή χιονόπτωση στην πρωτεύουσα. με αποτέλεσμα να το στρώσει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα στο Μαρούσι, την Αγία Παρασκευή, του Παπάγου, με τους οδηγούς στην Κηφισίας, την Μεσογείων και τους γύρω δρόμους να κινούνται με αργή ταχύτητα προς αποφυγή ατυχημάτων, ενώ ακόμη και στο κέντρο χιόνιζε.
Πυκνό χιόνι έπεσε όμως μέχρι και την Άνω Γλυφάδα, το Αιγάλεω, την Νίκαια, τον Κορυδαλλό και το Πέραμα, όπου το έστρωσε κανονικά.
Παρ” όλα αυτά, στις κεντρικές αρτηρίες της πρωτεύουσας η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά αλλά με πολύ προσοχή, ενώ δυσκολίες υπάρχουν στους πλευρικούς δρόμους που εξαιτίας του γεγονότος πως δεν «πατιούνται» αρκετά, το χιόνι προλαβαίνει να τους σκεπάσει.
Athina_Xioni01Front
Οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου φτάνουν μόνο μέχρι τον σταθμό «Ειρήνη».
Από το απόγευμα της Τετάρτης χιονίζει στην Πάρνηθα, ενώ λίγο πριν τις 8 το βράδυ διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος από το Ζυγό, με την τροχαία να συστήνει στους οδηγούς να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί και στην Πεντέλης – Νέας Μάκρης από την Διονύσου και στην Διονύσου από την Θησέως και πάνω.
Πυκνή ήταν η χιονόπτωση στα Βίλια και τα Δερβενοχώρια, με τους οδηγούς που έπρεπε να κινηθούν στο δρόμο προς το Πόρτο Γερμενό να πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
Ακινητοποιούνται οι νταλίκες στο Καπανδρίτι
Λόγω της πυκνής χιονόπτωσης η Τροχαία το πρωί της Πέμπτης σταματά τις νταλίκες που κινούνται στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος των διοδίων του Καπανδριτίου. Τα πρώτα οχήματα σταμάτησαν περίπου στις 5 το πρωί, όταν προς στιγμήν δημιουργήθηκε ουρά περίπου 800 οχημάτων. Άμεσα όμως το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και η κυκλοφορία για τα ΙΧ διεξάγεται κανονικά.
Η κυκλοφορία για τις νταλίκες εξάλλου έχει απαγορευτεί στο τμήμα από τον Άγιο Στέφανο ως τον Σύριο και στα δύο ρεύματα.
Κλειστή για τις νταλίκες είναι και η επαρχιακή οδός Ελευσίνας – Θήβας από το 4ο χιλιόμετρο.
Προβλήματα στον Καρέα – Κλειστός ο κεντρικός δρόμος
Προβλήματα παρατηρούνται νωρίς το πρωί στον Καρέα, όπου λόγω της χιονόπτωσης έκλεισε ο κεντρικός δρόμος. Δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των λεωφορείων, ενώ όπως ενημέρωσε ο δήμαρχος Γρηγόρης Κατωπόδης, κάποια οχήματα ακινητοποιήθηκαν στην είσοδο της πόλης. Πάντως, σύμφωνα με τον κ. Κατωπόδη, το πρόβλημα αναμένεται να αποκατασταθεί σύντομα.
Προβλήματα από τα Μποφόρ
Στο μεταξύ, προβλήματα παρατηρούνται και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, λόγω των βοριάδων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ.
Γενικό απαγορευτικό απόπλου εξέδωσε το Λιμενικό για τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Δεν εκτελούνται ακόμα τα δρομολόγια των πλοίων Κυλλήνη-Κεφαλλονιά και Κυλλήνη-Ζάκυνθος.
Κλειστές είναι οι γραμμές Ηγουμενίτσα-Λευκίμμη, Πρίνος-Καβάλα, Θάσος – Κεραμωτή, Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, Αγία Μαρίνα – Νέα Στύρα.
Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων στη γραμμή Βόλος-Σποράδες.
Οι επιβάτες πάντως που πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου