Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

Φιάσκο με τη ρόδα: Παραιτείται ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Αθηναίων

-->

«Παράπλευρη απώλεια» ο κ. Χρήστος Τεντόμας, που, κατά πληροφορίες, αναμένεται να υποβάλει την παραίτησή του

Σε απόλυτο φιάσκο κατέληξε η υπόθεση με τη ρόδα στην πλατεία Συντάγματος, καθώς ο Δήμος Αθηναίων αναμένεται να ζητήσει τελικά την αποσυναρμολόγησή της και την απομάκρυνσή της από τον χώρο.

Μάλιστα, η εξέλιξη αυτή, καθώς και όλη η τροπή που πήρε η υπόθεση με το... ακίνητο αξιοθέατο, οδήγησε και σε μια... παράπλευρη απώλεια, καθώς, κατά πληροφορίες, αναμένεται να παραιτηθεί ο πρόεδρος του πολιτιστικού οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, Χρήστος Τεντόμας.

Νωρίτερα, η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα προκειμένου να διακριβωθεί η επικινδυνότητα της ρόδας που είχε τοποθετηθεί στην πλατεία Συντάγματος. Η εισαγγελική παραγγελία δόθηκε κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς που κατατέθηκε από πολίτη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών. Μαζί με τη μηνυτήρια αναφορά κατατέθηκαν και σχετικά δημοσιεύματα του Τύπου (έντυπου και ηλεκτρονικού) για τηn επίμαχη ρόδα. 

Πρόκειται για την κατάληξη ενός «θρίλερ» που είχε ξεκινήσει στις 19 Δεκεμβρίου, όταν και ξεκίνησαν οι εργασίες για την κατασκευή της.

Από τότε όμως, αν και η τοποθέτησή της ολοκληρώθηκε δύο ημέρες αργότερα, εντούτοις ποτέ δεν γύρισε, προς μεγάλη απογοήτευση των μικρών και μεγάλων επισκεπτών στο κέντρο της Αθήνας.

Ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, γύρισε μiα φορά το βράδυ της Τρίτης προκειμένου να αφαιρεθούν οι καμπίνες για λόγους ασφαλείας ενόψει του χιονιά και των ισχυρών ανέμων που θα χτυπήσουν και το κέντρο της Αθήνας τις επόμενες ημέρες.

Χθες το βράδυ μάλιστα άρχισαν να αφαιρούν τα βαγόνια εξαιτίας της κακοκαιρίας που βρίσκεται προ των πυλών. 

Η ρόδα σήμερα είναι χωρίς βαγόνια, όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Ο Δήμος Αθηναίων τα προηγούμενα 24ωρα απαντούσε με την έλλειψη πιστοποίησης του έργου εξηγώντας ότι «η ιδιαιτερότητα τέτοιου τύπου κατασκευών είναι ότι οι διαδικασίες εγκρίσεων και ελέγχου ολοκληρώνονται, μόνον όταν η εγκατάσταση έχει τοποθετηθεί στο σημείο που έχει επιλεγεί».

Νωρίτερα την Πέμπτη, από τον Δήμο Αθηναίων έλεγαν ότι στόχος τους ήταν η διαδικασία πιστοποίησης να έχει ολοκληρωθεί το Σάββατο, προθεσμία που όπως φαίνεται αποδείχθηκε χριστουγεννιάτικο όνειρο.

Από τον Δήμο έλεγαν, επίσης, ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των απαραίτητων βελτιώσεων προκειμένου η ρόδα να πάρει τελικά την πιστοποίηση οφειλόταν στις αργίες των εορτών και όπως είχε ενημερωθεί ο Δήμος «ανακαλούνται άδειες των ειδικών μελετητών της εταιρείας έτσι ώστε σήμερα, ή τα επόμενα 24ωρα να δοθούν τα χαρτιά και να γίνουν οι παρεμβάσεις για να λειτουργήσει η ρόδα», κάτι που όμως δεν κατέστη δυνατό. 


ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου