Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016

ALERT! ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ - Παραίτηση Λαγκάρντ από το ΔΝΤ; - Πρόκειται να λογοδοτήσει σε δικαστήριο της Γαλλίας για την υπόθεση Ταπί

-->
Μια ανάσα από την παραίτηση βρίσκεται η Κριστίν Λαγκάρντ σύμφωνα με πληροφορίες του “Κουρδιστού Πορτοκαλιού”. Το γεγονός αυτό αυξάνει ακόμη περισσότερο την πίεση στην ελληνική κυβέρνηση η οποία αναζητεί αγωνιωδώς πρόσβαση στον νέο πλανητάρχη.

Την παραίτηση της Κριστίν Λαγκάρντ έχουν ζητήσει ήδη συνεργάτες του Τραμπ οι οποίοι εκτιμούν πως το ΔΝΤ πέταξε λεφτά στην Ελλάδα χωρίς η χώρα μας να έχει εξαναγκασθεί να κάνει μεταρρυθμίσεις και χωρίς να πάψει η στενή σχέση της κυβέρνησης με τους Ελληνες ολιγάρχες.

Η Λαγκάρντ σκοπεύει να παραιτηθεί πριν τα μέσα Δεκεμβρίου οπότε θα λογοδοτήσει σε δικαστήριο της Γαλλίας για την εποχή που σαν υπουργός της γαλλικής κυβέρνησης διευκόλυνε παράνομα αποζημίωση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί… Η παραίτηση της Λαγκάρντ θα σημάνει αυτόματα στην σκλήρυνση της στάσης του ταμείου απέναντι στην Ελλάδα. Σε μια Ελλάδα με όλα τα μέτωπα ανοιχτά.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι χρειάστηκε να περάσουν 15 μέρες από τις αμερικάνικες εκλογές για να καταφέρει ο Αλέξης Τσίπρας να μιλήσει τηλεφωνικά με τον Ντόναλντ Τραμπ και αφού πρώτα επικοινώνησαν από το Μαξίμου με όλους τους συγγενείς που έχουν στην Ελλάδα οι Ελληνοαμερικανοί σύμβουλοι του Τραμπ.

-Καλημέρα σας, Τσίπρας ο πρωθυπουργός εδώ. Θέλω να πείτε στον ξάδελφο που έχετε στην Αμερική και είναι σύμβουλος του Τραμπ, να διαμηνύσει στον Ντόναλντ να μου τηλεφωνήσει…

Κάπως έτσι έγινε η επικοινωνία Τραμπ-Τσίπρα.

Η Νέα Δημοκρατία με τη σειρά της κάνει ότι μπορεί για να κόψει κάθε πρόσβαση του Τσίπρα στον Τραμπ και το επιτελείο του.

Ο δε Σόιμπλε βρήκε ως αφορμή την διαρροή της συνάντησης των υπ. Οικονομικών με το ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος ώστε να προκαλέσει την αναβολή του. Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την Ελλάδα. Δείτε τι μεταδίδει η Μαρία Ρηγούτσου για λογαριασμό της DW:

«Κρίση, Έλληνες και μυστικά» είναι ο τίτλος με τον οποίο επιγράφει το εκτενές δημοσίευμα της η Süddeutsche Zeitung αναφερόμενη στην είδηση που δημοσίευσε την Τρίτη ότι είχε προγραμματιστεί συνάντηση πέντε υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, του ΔΝΤ και της ΕΚΤ στο Βερολίνο με αντικείμενο τη συμμετοχή του ΔNT στο τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα. Το άρθρο επισημαίνει: «’Μια τέτοια συνάντηση δεν θα πραγματοποιηθεί’ δήλωσε εκπρόσωπος του Σόιμπλε την Τετάρτη το μεσημέρι. Tο υπουργείο διαψεύδει το δημοσίευμα το οποίο κάνει λόγο για μια ‘συνάντηση με αντικείμενο την κρίση, διότι δεν υπάρχει κρίση. Βρισκόμαστε σε εποικοδομητικές συνομιλίες για τις προόδους που κάνει η Ελλάδα κατά την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και των δεσμεύσεων της’. Επίσης η εκπρόσωπος δήλωσε πως το υπουργείο δεν θέλει να συμμετάσχει σε εικασίες. Το ερώτημα εάν ήταν ο Σόιμπλε αυτός που συγκάλεσε τη συνάντηση την Παρασκευή το βράδυ και αργότερα την ματαίωσε, η εκπρόσωπος το άφησε αναπάντητο όπως επίσης πότε θα γίνουν αυτές οι συνομιλίες. Η μυστικοπάθεια του υπουργείου Οικονομικών ξενίζει. Καταρχάς διότι κάποιοι από τους συμμετέχοντες είχαν επιβεβαιώσει το ταξίδι τους. Αλλά και γιατί είναι προφανές ότι ο χρόνος πιέζει».

Και στη συνέχεια η εφημερίδα αναφέρει ότι «οι διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή του ΔΝΤ σε νέες πιστώσεις προς την Ελλάδα γίνονται σε ένα δυσμενές πολιτικό περιβάλλον. Η εκπρόσωπος του ΔΝΤ θα πρέπει στα μέσα Δεκεμβρίου να λογοδοτήσει σε δικαστήριο της Γαλλίας. Υπάρχει η υπόνοια ότι η Λαγκάρντ, την εποχή που ήταν υπουργός διευκόλυνε παράνομα αποζημίωση ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ στον επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί…Η κλήση της στο δικαστήριο αποδυναμώνει τη θέση της δεδομένου ότι δυο Ευρωπαίοι προκάτοχοί της, ο Ισπανός Ροντρίγκο Ράτο και ο Γάλλος Ντομινίκ Στρος Καν έπρεπε να λογοδοτήσουν στο δικαστήριο».

Στο ίδιο θέμα αναφέρεται και η Frankfurter Allgemeine Zeitung επιγράφοντας το δημοσίευμά της με τον τίτλο «Σύγχυση για τη βοήθεια προς την Ελλάδα». Η εφημερίδα γράφει: «Η διαρκής διαμάχη μεταξύ Γερμανίας και ΔΝΤ για την περαιτέρω συμμετοχή του στη διεθνή βοήθεια προς την Ελλάδα αποκτά νέες διαστάσεις. Το υπουργείο Οικονομικών ματαίωσε προγραμματισμένη συνάντηση σε υψηλό πολιτικό επίπεδο εκπροσώπων των Ευρωπαίων πιστωτών της Ελλάδας και του ΔΝΤ. Την είδηση είχε δημοσιεύσει η Süddeutsche Zeitung και το γεγονός ότι η συνάντηση θα πραγματοποιούνταν το είχαν προηγουμένως επιβεβαιώσει στην εφημερίδα πολλοί εκπρόσωποι του Eurogroup».Και η εφημερίδα συνεχίζει λίγο παρακάτω: «Την Τετάρτη το μεσημέρι εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών δήλωσε στο Βερολίνο πως ‘δεν θα πραγματοποιηθεί μια τέτοια συνάντηση’. Στο Eurogroup επιβεβαιώθηκε αργότερα ότι η συνάντηση ματαιώθηκε. Θα έπρεπε όμως οι συνομιλίες να πραγματοποιηθούν γρήγορα διότι δεν φαίνεται πως μπορεί να υπάρξει άλλος τρόπος να λυθεί η διαμάχη μεταξύ ΔΝΤ και γερμανικής κυβέρνησης».

ΠΗΓΗ

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου