Πέμπτη 2 Ιουνίου 2016

ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ! Τι θα πει ο Αλέξης Τσίπρας στο Υπουργικό Συμβούλιο – Τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης και το αυστηρό μήνυμα στους υπουργούς!

-->
Με άρωμα ανασχηματισμού αλλά και καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα για αλλαγή σελίδας μετά την ψήφιση του νέου μνημονίου και των σκληρών μέτρων, συνεδριάζει αύριο το υπουργικό Συμβουλίου με την εισήγηση του Πρωθυπουργού να μεταδίδεται τηλεοπτικά στις 3 το μεσημέρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνεδρίαση θα υπάρξει απολογισμός στον απόηχο και της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ενώ θα τεθούν τα επόμενα βήματα και για το κυβερνητικό έργο, τα νομοσχέδια που επίκεινται. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί σχεδιασμός για την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική, ενώ έχει εκφραστεί ήδη και η πρόθεση της κυβέρνησης να ξεκινήσει κοινωνικός διάλογος για την συνταγματική αναθεώρηση, σε επόμενη φάση.
Σκοπός του Αλέξη Τσίπρα μέσα από την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είναι να αλλάξει την πολιτική ατζέντα τονίζοντας την ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και ότι τα δύσκολα πέρασαν παρουσιάζοντας έναν οδικό χάρτη για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης στον δρόμο προς την ανάπτυξη.
Παράλληλα θα απευθυνθεί στο εσωτερικό της κυβέρνησης και στους υπουργούς του με αυστηρός ύφος θέτοντας χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση του κυβερνητικού έργου ενώ θα τονίσει ότι κάθε υπουργούς θα κρίνεται για το έργο που παράγει. Μάλιστα δεν αποκλείεται εμμέσως πλην σαφώς να προσδιορίσει χρονικά πότε θα προχωρήσει σε αλλαγές του κυβερνητικού σχήματος αφού κατά γενική ομολογία υπάρχουν υπουργοί δύο ταχυτήτων: αυτοί που παράγουν έργο και αυτοί που μάλλον δημιουργούν περισσότερα προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας θα καλέσει τα μάλη της κυβέρνησης του να «τρέξουν» τα κυβερνητικό έργο χωρίς καθυστερήσεις για να ανακτηθεί ο χρόνος που χάθηκε στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Θα ξεκαθαρίσει εκ νέου πως όλοι κρίνονται και αξιολογούνται και πως για τον ίδιο και για τους υπουργούς του, φέτος δεν υπάρχει καλοκαίρι.
Θα ζητήσει μάλιστα να τηρηθούν αυστηρά τα χρονοδιαγράμματα εφαρμογής τςη κυβερνητικής πολιτική

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου