Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

ΑΠΑΝΩΤΑ ΤΑ ΠΛΗΓΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ! Και τον στέλνει στα δικαστήρια και τον ξεμπροστιάζει στον ΟΗΕ

-->
Στο εδώλιο είναι αποφασισμένη να καθίσει η Ρωσία την Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους στις 24 Νοεμβρίου που είχε αποτέλεσμα το θάνατο Τούρκου πιλότου. 
Στόχος η επιδίκαση χοντρής αποζημίωσης από το τουρκικό κράτος.Όπως αναφέρει η εφημερίδα Cumhuriyet, επικαλούμενη το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, η Ρωσία θα επιδιώξει για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους μεγάλη αποζημίωση με προσφυγή στα νομικά δικαστήρια.
Είχε προηγηθεί προανάκριση που διενέργησαν οι Ρώσοι για τα αίτια της κατάρριψης του ρώσικου αεροσκάφους με την οποία αποδίδονται βαριές ευθύνες στις τουρκικές αρχές.
Στο μεταξύ τραβώντας ακόμα το σκοινί ακόμη περισσότερο η Ρωσία ο πρέσβης της στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν παρέδωσε στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν λίστα με τουρκικές εταιρίες οι οποίες σύμφωνα με τη Μόσχα εφοδιάζουν το Ισλαμικό Κράτος με τα απαραίτητα υλικά για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών.
Η Μόσχα υποστηρίζει ότι κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα μετά την ανάλυση ευρημάτων που βρέθηκαν σε περιοχές είχε υπό τον έλεγχό του το Ισλαμικό Κράτος και απελευθερώθηκαν στο Τικρίτ του Ιράκ και στο Κομπάνι της Συρίας.
Συγκεκριμένα από τα στοιχεία σύμφωνα με τον Τσούρκιν προκύπτει οι βόμβες κατασκευάστηκαν στην Τουρκία ή τα υλικά προέρχονταν από την Τουρκία αποδεικνύοντας στην ανάμειξη της.
Άμεση ήταν η αντίδραση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών το οποίο σε ανακοίνωσή του έκανε λόγο για το πιο πρόσφατο κρούσμα προπαγάνδας από τη Ρωσία κατά της Τουρκίας.
Η επιστολή Τσούρκιν έρχεται από 20μηνη έρευνα από οργάνωση που μελετά τη χρήση όπλων στη Συρία την Conflict Armament Research (CAR), η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι πάνω από 50 εταιρίες από 20 χώρες κάνει πωλήσεις στον ISIS ανάμεσά τους και 13 τουρκικές.

ΠΗΓΗ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου