Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Iσλαμιστές κατέλαβαν στρατιωτικό φυλάκιο σε χριστιανική πόλη

-->
Ισλαμιστές αντάρτες κατέλαβαν σήμερα ένα στρατιωτικό φυλάκιο στην είσοδο της πόλης Μααλούλα, όπου ζουν χριστιανοί, βόρεια της Δαμασκού, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Τζιχαντιστές του Μετώπου αλ Νόσρα και ισλαμιστές αντάρτες επιτέθηκαν σήμερα σε ένα φυλάκιο στην είσοδο της Μααλούλα, σκοτώνοντας οκτώ στρατιώτες», όπως ανέφερε το Παρατηρητήριο.
«Ένα όχημα το οποίο οδηγούσε βομβιστής αυτοκτονίας εξερράγη μπροστά από το φυλάκιο δίνοντας το σήμα για να ξεκινήσει η επίθεση», σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Ένα βίντεο που αναρτήθηκε από τους ισλαμιστές στο διαδίκτυο δείχνει τους εξεγερμένους να μιλούν σε ασυρμάτους την ώρα που ο εικονολήπτης φωνάζει «Αλλάχου Ακμπάρ. Απελευθέρωση του φυλακίου της Μααλούλα». Στη συνέχεια, η κάμερα στρέφεται και δείχνει σορούς στρατιωτών που κείτονταν στο δρόμο.
Μια κάτοικος, η οποία δεν θέλησε να κατονομαστεί, επικοινώνησε τηλεφωνικά με το Παρατηρητήριο από το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας (Μαρ Τάκλα) και δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές του«αλ Νόσρα βομβαρδίζουν την πόλη από τις 06:00 το πρωί (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) με όλμους, αντιαεροπορικά πυροβόλα και τα βλήματα έχουν φτάσει μέχρι το κέντρο της πόλης».
«Είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε επίθεση», πρόσθεσε η ίδια.
Η Μααλούλα, που βρίσκεται 55 χιλιόμετρα βόρεια της Δαμασκού, είναι ένα από τα πιο γνωστά χριστιανικά χωριά της Συρίας, οι κάτοικοι του οποίου μιλούν αραμαϊκά.
Προκαλεί εντύπωση η συστηματικότητα των ισλαμιστών ανταρτών στην προσπάθεια εξόντωσης των ελληνορθοδώξων χριστιανών, με την Δύση, και την ελληνική Πολιτεία να παρακολουθούν βουβές. Όπως λέει και το ρητό "όποιος σιωπά, επικροτεί"
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου