Πέμπτη 4 Ιουλίου 2013

Η Iσραηλινή πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε μεγάλης κλίμακας ασκήσεις στην Βουλγαρία

-->
Σύμφωνα με τον ισραηλινό τύπο 2 μοίρες μαχητικών αεροσκαφών πιθανόν με F-16i SUFA πραγματοποίησαν τακτική αεροπορική άσκηση με αεροσκάφη της βουλγαρικής αεροπορίας στην αεροπορική βάση Γκράφ Ιγνατίεβο.
Κατά την διάρκεια της άσκησης εκτελέστηκαν διάφορες αποστολές κρούσεως , εναέριου ανεφοδιασμού, καταστολής αεράμυνας SEAD κά. Κύριος σκοπός όπως αναφέρεται είναι η «εξοικείωση» των ισραηλινών πιλότων με συστήματα της βουλγαρικής αεράμυνας που τα περισσότερα είναι ρωσικής προελεύσεως.

Η βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια της άσκησης ξεπερασμένα σοβιετικά αεροσκάφη Mig -12 κα Mig-29 που αποτελούν και μέρος της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας και του Ιράν. Στην άσκηση συμμετείχαν ακόμη και μαχητικά Sukhoi.

Ο διοικητής της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας Αμίρ Έσελ, συναντήθηκε με το Βούλγαρο ομόλογό του, Κονσταντίν Ποπόφ.

Σχόλιο: Το σίγουρο είναι ότι οι πιλότοι της ισραηλινής αεροπορίας «εξασκούνται» σε Ελλάδα και Βουλγαρία τον τελευταίο χρόνο με κύριο στόχο στο «κλισιοσκόπιο τους» το Ιράν και μία πιθανή, καταδρομικού τύπου αεροπορική επιχείρηση αλλά «Σουδάν». Από την άλλη πλευρά η Συρία αποτελεί σίγουρα «μεγάλο πονοκέφαλο» όχι μόνο στο Ισραήλ αλλά και σε πολλές άλλες χώρες της Μ.Ανατολής , τόσο με την ανεξέλεγκτη δράση των ακραίων ισλαμιστών της συριακής αντιπολίτευσης που «σφάζουν» αθώους πολίτες όσο και από την πολυπληθή δράση της Χεζμπολάχ που αποκτά πολύτιμη πολεμική εμπειρία στο πεδίο της μάχης. Μια εμπειρία που θα της φανεί χρήσιμη στην συνέχεια. Επίσης η πολιτική κατάσταση στην Αίγυπτο μοιάζει με καζάνι που βράζει . Το Ισραήλ με μια πιθανή επιχείρηση στο Ιράν θα ανοίξει πολλά μέτωπα στα οποία οφείλει να ανταποκριθεί αποτελεσματικά, πράγμα αρκετά δύσκολο.

Γ. Μοτσάκος

Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

ΠΗΓΗ:http://www.drougos.gr/

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου