Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Deutsche Bank: Τελικά η ελληνική κυβέρνηση είναι απρόθυμη να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων - Εάν συνεχιστούν οι αποκλίσεις, οι Ευρωπαίοι δεν θα μπορούν να είναι συνεπείς στις δόσεις

-->
Απρόθυμη εμφανίζεται τελικά η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσεις τις δεσμεύσεις της, σύμφωνα με την Deutsche Bank, η οποία μόλις λίγες ώρες μετά την απόφαση του Eurogroup να μειώσει τη δόση στην Ελλάδα, ασκεί σκληρή κριτική στην κατά τα άλλα πολλά υποσχόμενη κυβέρνηση Σαμαρά.
Σύμφωνα με την ίδια, η τμηματική καταβολή των δόσεων ήταν η καλύτερη λύση που θα μπορούσε να αποφασιστεί για την Ελλάδα, η οποία δείχνει να μην προωθεί την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. Η Αθήνα θα πρέπει να προχωρήσει σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων. Εάν δεν το κάνει δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στα δανειακά κεφάλαια, επισημαίνει η γερμανική τράπεζα. 
Η απουσία προόδου δεν εντοπίζεται μόνο στις απολύσεις στο Δημόσιο, αλλά και στις αποκλίσεις των στόχων που διαφαίνονται, προκαλώντας νέες εντάσεις στις αγορές τις παραμονές μάλιστα των γερμανικών εκλογών.
Η Deutsche Bank κατακρίνει σφόδρα τις προσπάθειες συρρίκνωσης του Δημόσιου τομέα, επισημαίνοντας ότι η όποια μείωση έχει προκύψει από το γεγονός ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται, δεν αντικαθίστανται από νέες προσλήψεις. Ωστόσο, αυτή η πολιτική δεν μειώνει τις δαπάνες, οι οποίες είναι ο στόχος, αλλά μεταθέτει το πρόβλημα.
Εάν τελικά προωθηθούν οι δεσμεύσεις, το 2013 θα είναι η τελευταία χρονιά σκληρής λιτότητας, ενώ εάν δεν εφαρμοστούν νέα μέτρα τότε μπορεί να ανακάμψει η εγχώρια ζήτηση ενισχύοντας το ΑΕΠ.

ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου