Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Paul Gambles στο CNBC: “Το γερμανικό τραπεζικό σύστημα είναι ένα ατύχημα έτοιμο να συμβεί”

-->
Το γερμανικό τραπεζικό σύστημα είναι ένα από τα χειρότερα στον κόσμο, ένα “ατύχημα έτοιμο να συμβεί”, εξαιτίας της υπερβολικής μόχλευσης. Αυτό εκτιμά ο Paul Gambles, στέλεχος της εταιρείας συμβούλων MBMG International, μιλώντας στο CNBC.
Η Γερμανία είναι το βασικό πρόβλημα του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, δηλώνει ο Gamble, έπειτα και από τα στοιχεία που έδειξαν αναπάντεχη αύξηση των γερμανικών λιανικών πωλήσεων κατά 0,8%, σε μηνιαία βάση, το Μάιο. Οι γερμανικές εξαγωγές προς την υπόλοιπη Ευρώπη διασφαλίζουν ότι η χώρα παραμένει μια κερδοφόρος ατμομηχανή της περιοχής, όμως, την ίδια στιγμή, αλλά αυτός ο πλούτος επιστρέφει στα κράτη της περιφέρειας, μέσω των προγραμμάτων διάσωσης.

“Η Γερμανία είναι το μεγάλο πρόβλημα. Έχουμε αυτή τη μεταφορά πλούτου που συνεχίζεται όλη την ώρα από την περιφέρεια προς τον πυρήνα και αυτό που κάνει η Γερμανία είναι να ανακυκλώνει το χρήμα αυτό, σαν χρηματοδότηση προς την περιφέρεια. Αυτό που κανείς δεν επισημαίνει είναι πόσο εξαρτημένο έχει γίνει αυτό το φρικτό, γιγαντωμένο γερμανικό τραπεζικό σύστημα. Το οποίο μου φαίνεται σαν ένα από τα χειρότερα στον κόσμο”, λέει.

Μάλιστα, ο Gambles μιλά ειδικά για την Deutsche Bank, την οποία χαρακτηρίζει σαν “ατύχημα έτοιμο να συμβεί”. “Η Deutsche εξακολουθεί να έχει τρομακτική μόχλευση, στηριγμένη σε ενεργητικό πολύ φτωχής ποιότητας. Ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο εφαρμόστηκαν οι πολιτικές τις οποίες είχαμε από το 2008, ήταν μια προσπάθεια να κρατηθεί το γερμανικό τραπεζικό σύστημα ζωντανό”.

Πηγή: http://www.newmoney.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου