Κυριακή 5 Μαΐου 2013

Επίθεση του Ισραήλ στη Δαμασκό με ρουκέτες

-->
Επίθεση με ρουκέτες πραγματοποίησαν τα ξημερώματα της Κυριακής οι Ισραηλινοί σε συριακή στρατιωτική βάση στα περίχωρα της Δαμασκού.
 Στη συγκεκριμένη στρατιωτική εγκατάσταση πιστεύεται ότι γίνονται έρευνες για χημικά όπλα. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ισραηλινοί βάζουν στο στόχαστρό τους την εγκατάσταση της Τζαμράγια, αφού παρόμοια επίθεση είχε πραγματοποιηθεί και τον περασμένο Ιανουάριο.

Μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι οι Ισραηλινοί πραγματοποίησαν αεροπορική επιδρομή στη Συρία με στόχο «πακέτο» πυραύλων, το οποίο -σύμφωνα με τους ίδιους- είχε ως αποδέκτη την οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Την είδηση είχαν αρχικά μεταδώσει αμερικανικά ΜΜΕ επικαλούμενα δύο αξιωματούχους που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Αργότερα, ωστόσο, επιβεβαιώθηκε και από το Ισραήλ.

Η νέα επίθεση στα περίχωρα της Δαμασκού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της συριακής κυβέρνησης.

«Η νέα ισραηλινή επίθεση αποτελεί προσπάθεια ανύψωσης του ηθικού των τρομοκρατικών ομάδων που επιτίθενται στον στρατό μας» μετέδωσε η κρατική τηλεόραση της Συρίας.

Δημοσιογράφος συριακού ΜΜΕ είπε στο BBC ότι ήταν η «ισχυρότερη έκρηξη» που έχει σημειωθεί στην πόλη από την έναρξη του εμφυλίου, πριν από δύο χρόνια.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι κάτοικοι της περιοχής ένιωσαν «κάτι σαν σεισμό» προτού ακουστούν οι εκρήξεις, γεγονός που δείχνει ότι κατά πάσα πιθανότητα οι πύραυλοι χτύπησαν βαθιά στη συγκεκριμένη εγκατάσταση.

Προς το παρόν δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Ισραήλ.

Πάντως, ο ισραηλινός Πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επισήμανε σήμερα τη δέσμευσή του στο να παραμείνει το Ισραήλ ασφαλές.
«Ο πατέρας μου με έμαθε πως η μεγαλύτερη ευθύνη που έχουμε είναι να εγγυηθούμε την ασφάλεια του Ισραήλ και να διασφαλίσουμε το μέλλον του», τόνισε ο ισραηλινός Πρωθυπουργός στη διάρκεια εγκαινίων αυτοκινητόδρομου που πήρε το όνομα του πατέρα του, ιστορικού Μπενζιόν Νετανιάχου.
Την επίθεση καταδίκασε και η Τεχεράνη, δηλώνοντας μάλιστα έτοιμη να εκπαιδεύσει σύρους στρατιωτικούς στη μάχη κατά του «σιωνιστικού κράτους» όπως ανέφερε ιρανός αξιωματούχος.

ΠΗΓΗ:http://www.tanea.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου