Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΑ για τη Β.Κορέα, ζητεί ο ρώσος πρεσβευτής

-->
Ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ, ο οποίος κατέχει την εκ περιτροπής προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας, κάλεσε τα μέλη του οργάνου, για να συζητήσουν την Τρίτη την πρόσφατη πυρηνική δοκιμή που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.
Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί σε ένα σχέδιο ψηφίσματος που στοχεύει σε ευρείες κυρώσεις κατά αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας και οργανώσεων που συνδέονται με το πυρηνικό πυραυλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Ο Τσούρκιν δήλωσε νωρίτερα, ότι το ψήφισμα συντάχθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες και είναι πιθανό να ψηφιστεί από το 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η διεθνής κοινότητα καταδίκασε την Βόρεια Κορέα στις 12 Φεβρουαρίου μετά την επιβεβαίωση από την Πιονγκγιάνγκ ότι διεξήγαγε τρίτη πυρηνική δοκιμή, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ και εκκλήσεων από τους γείτονές της.

Το πρωί της 12ης Φεβρουαρίου εντοπίστηκε σεισμική δραστηριότητα στη Βόρεια Κορέα, τροφοδοτώντας τις υποψίες ότι η χώρα είχε πραγματοποιήσει μια υπόγεια πυρηνική δοκιμή, καθώς η περιοχή δεν είναι σεισμογενής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΠΗΓΗ:http://www.defencenet.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου