Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Ευρωπαϊκά εύσημα για «μεταρρυθμίσεις» και εξαθλίωση μισθών - συντάξεων

-->
Το ευρωπαϊκό «Lisbon Council» κατατάσσει την Ελλάδα στην πρώτη θέση των διαρθρωτικών αλλαγών στην ευρωζώνη επιβεβαιώνοντας την «κινεζοποίησή» της...

Στον απόηχο της επισήμανσης που έκανε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ έρχεται η έκθεση της «επιτροπής σοφών» της Ευρώπης, του αποκαλούμενου «Lisbon Council». Εμφανίζει την Ελλάδα πρώτη μεταξύ των 17 άλλων χωρών – μελών της Ευρωζώνης στις διαρθρωτικές αλλαγές.
Κατά μια πρώτη άποψη είναι ένα θετικό γεγονός εφ' όσον η «δεξαμενή σκέψης» των Βρυξελλών αξιολόγησε την Ελλάδα ιδιαιτέρως θετικά με μέση βαθμολογία 8,2 (και άριστα το «10») στη δημοσιονομική προσαρμογή, την εξωστρέφεια, το εργασιακό κόστος και τις μεταρρυθμίσεις. Οι αναλυτές του «Lisbon Council» έφθασαν στο σημείο να βαθμολογήσουν τη χώρα μας με «άριστα 10» στην ταχεία προώθηση των μεταρρυθμίσεων.
Αυτά βέβαια έχουν ιδιαίτερη σημασία για τους χαρτογιακάδες του προτεσταντικού κατεστημένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίοι βαυκαλίζονται ότι οι χώρες είναι μαθητριούλες καθολικού μοναστηριού και τις βαθμολογούν για τη διαγωγή και την καλλιγραφία τους.
Στην πραγματικότητα οι γραφειοκράτες του «Lisbon Council» και οι εγχώριοι υποτελείς της τρόικας (όπως είναι «τεχνοκράτες» υπουργοί όπως ο κ. Γιάννης Στουρνάρας) δεν αντιλαμβάνονται ότι για πέμπτη χρονιά ο ελληνικός λαός βιώνει τη χειρότερη εξαθλίωση μετά το χειμώνα του 1942.

Η επιβεβλημένη φτώχεια, η προωθούμενη εξαθλίωση, η προσχεδιασμένη απαξίωση των περιουσιών του ελληνικού λαού, οι επερχόμενες κατασχέσεις και η ελαστικότητα σε μισθούς και συντάξεις σε επίπεδα κινεζικής ανθυποφάμπρικας πολυεθνικών συμφερόντων βαφτίζονται διαρθρωτικές αλλαγές από τους καρδιναλίους της γερμανικής ηγεμονίας στην Ε.Ε., το «Lisbon Council». Αυτά ίσως είναι ψιλά γράμματα για τους «βαθμολογητές»...Ποια ήταν τα κριτήρια
Τα μέλη του συμβουλίου αξιολόγησαν τις επιδόσεις των κρατών μελών της νομισματικής ένωσης με βάση τη δημοσιονομική προσαρμογή, την εξωστρέφεια, το εργασιακό κόστος και τις μεταρρυθμίσεις. Σε όλα αυτά τα κριτήρια που ικανοποιούν τις ορέξεις της γερμανικής ηγεμονίας, η οποία θέλει να θέσει υπό την απόλυτη επιρροή της την ευρωζώνη η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση η Ελλάδα κατάφερε να μειώσει δραστικά το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου και πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση πρωτογενούς ελλείμματος την τριετία 2009-2012. Σύμφωνα με την αξιολόγηση του «Lisbon Council», στο τελευταίο τρίμηνο του 2012 οι ελληνικές εξαγωγές (εκτός της Ε.Ε.) αυξήθηκαν κατά 30,4% σε ετήσια βάση.


Αναφέρεται επίσης πως η Ελλάδα ξεχωρίζει ως η χώρα με την πιο σοβαρή δημοσιονομική συμπίεση ενώ υπάρχει η παραδοχή ότι η χώρα μας έχει πληγεί περισσότερο από την ύφεση. Αυτό όμως δεν πτόησε τους συντάκτες της έκθεσης για συστάσεις που άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων.Προαναγγέλλουν νέα μέτρα!
Έγραψαν επί λέξει: «Μετά την σκληρή λιτότητα που έχει ήδη εφαρμοσθεί , οι περισσότερες από τις χώρες της κρίσης στην περιφέρεια της Ευρωζώνης χρειάζονται μόνο μικρές περαιτέρω δημοσιονομικές περικοπές (Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία) ή καθόλου (Ιταλία)».
Αφού οι «σοφοί» των Βρυξελλών δεν απέκλεισαν νέα μέτρα δεν θα ήταν δυνατόν να μην αναφερθούν στο δυσοίωνο μέλλον των εργασιακών σχέσεων μας. Οι συντάκτες της έκθεσης υποστήριξαν ότι απαιτείται μεγαλύτερη ευελιξία στην αγορά εργασίας συνολικά στην Ευρωζώνη προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, ενώ κρίνεται αναγκαία η λήψη πρωτοβουλιών με έμφαση στο ότι το ευρώ πρόκειται για ισχυρό και με μέλλον νόμισμα.
Ισχυρίσθηκαν μάλιστα ότι η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα μπορούσε σε ένα πολύ μεγάλο μέρος της να λήξει στα τέλη του τρέχοντος έτους εάν τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης εξακολουθήσουν αυτήν την πορεία των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής προσαρμογής.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της εκθέσεως εδώ:

Του Λουκιανού Κάλλιμπαν


ΠΗΓΗ:http://www.newsbomb.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου