Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Νέο κραχ α λα 2008 βλέπει η “αρκούδα” των αγορών Albert Edwards της Societe Generale

-->
Κακά νέα αποτελεί η αναρρίχηση του Dow Jones σε νέο ιστορικό ρεκόρ, σύμφωνα με τον Albert Edwards, το στρατηγικό αναλυτή της Societe Generale που έγινε ένας από τους διασημότερους του χώρου, εξαιτίας των απαισιόδοξων απόψεών του.
“Καθώς ο Dow αγγίζει τα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών, η αγορά θυμίζει πολύ τα υψηλά που σημειώθηκαν στα μέσα του 2007. Έχουμε ακριβώς τις ίδιες ανησυχίες για ένα bear market στα ομόλογα και για να μην πρωτοτυπήσει, ο Ben Bernanke κάνει ακριβώς τα ίδια καθησυχαστικά σχόλια”, αναφέρει ο Edwards.

Σημειώνεται ότι ο αναλυτής, που πιστός στις bearish εκτιμήσεις του, είχε δηλώσει τον Ιούλιο του 2011 ότι περιμένει την πτώση του χρηματιστηρίου κατά 70%. Η πρόβλεψή του αυτή δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Πάντως, ο αναλυτής της Societe Generale εμφανίζεται πιο θετικός για την Ιταλία. “Πιστεύω ότι οι ψηφοφόροι είχαν δίκιο που απέρριψαν τη λιτότητα. Θα υπάρξουν και άλλες τέτοιες μεταστροφές των ψηφοφόρων στην πορεία, όμως, αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία για την Ιταλία. Μπορούν να βγάλουν το πουκάμισο από τρίχες αλόγου (σημείωση: πρόκειται για μέσο αυτο-τιμωρίας που χρησιμοποιούσε ο Καθολικισμός) που τους επέβαλαν η ΕΚΤ, η Γερμανία και η Κομισιόν και να πουν σε αυτούς τους θλιβερούς αρχιτέκτονες της κατάθλιψης να πάνε να χαθούν. Αγοράστε Ιταλία!”.

ΠΗΓΗ:http://www.newmoney.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου