Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

Η ΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ; ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΩΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΤΡΟΦΗ

-->
Έχουν πρωτεΐνες, είναι υγιεινά, νόστιμα και μπλα μπλα μπλα... Εάν τα σκουλήκια πράγματι ήταν αυτό που θα θέλαμε στο πιάτο μας δεν θα μπορούσαμε εδώ και τόσους αιώνες να τα είχαμε καθιερώσει;
Και όμως... Σύμφωνα με τις τελευταίες Ολλανδικές έρευνες τα αλευροσκούληκα αποτελούν μια πρώτης τάξεως τροφή για τον άνθρωπο.

Μήπως αυτό θα βόλευε κάποιους που ανησυχούν ότι το κρέας και το γάλα δεν φτάνει για όλους;

Κοινώς να κόψουμε το κρέας και να το αντικαταστήσουμε με σκουλήκια!

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΛΑΣΑΡΟΥΝ:


Οι φάρμες που εκτρέφουν σκουλήκια χρειάζονται μικρότερες εκτάσεις από ότι για τα παραπάνω ζώα. Μειώνονται επίσης οι εκπομπές ρύπων. Τα σκουλήκια σε αντίθεση με της αγελάδα δεν παράγουν μεθάνιο και διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο είναι ιδιαίτερα βλαβερό για το περιβάλλον. Πολλαπλασιάζονται πολύ πιο γρήγορα από ότι άλλα θηλαστικά αφού παράγουν 160 αυγά μέσα σε τρεις μήνες ζωής, ενώ ένα μεγάλο σκουλήκι μπορεί να παράγει μέχρι 1500 αυγά.

Οι φάρμες που καλλιεργούν σκουλήκια για να παράξουν ένα κιλό πρωτεΐνης χρειάζονται περίπου 20 τετραγωνικά μέτρα ενώ ο αντίστοιχος χώρος που χρειάζεται για τα κοτόπουλα είναι 50 τ.μ. ενώ για τα βοδινά ανάμεσα σε 150 τ.μ. με 200 τ.μ.

Το μόνο ίσως λίγο μελανό σημείο είναι η κατανάλωση ενέργειας. Τα σκουλήκια χρειάζονται ζέστη. Παρόλα αυτά και πάλι η κατανάλωση ενέργειας είναι μικρότερη από ότι για τα χοιρινά και τα βοοειδή.

Οι Ολλανδοί επιστήμονες πάντως επισημαίνουν σε κάθε περίπτωση πως τα σκουλήκια είναι μια θρεπτικότατη εναλλακτική στο κρέας και στο γάλα.

Γνωρίζουμε ότι σε πολλές χώρες διάφορα έντομα, σκουλήκια ή ακόμα και ζώα που εμείς δεν τρώμε, τα καταναλώνουν σαν εξαιρετικές λιχουδιές. Ο Ελληνικός λαός ωστόσο δεν απέκτησε ποτέ αυτές τις συνήθειες. Ελπίζουμε μόνο να μην χρειαστεί να φτάσουμε στο σημείο να τρώμε μέχρι και ... σκουλήκια προκειμένου να επιβιώσουμε!

ΠΗΓΗ:http://www.makeleio.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου