Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

30 νεκροί χριστιανοί από επιθέσεις μουσουλμάνων στη Νιγηρία

-->
Σύμφωνα με το περιοδικό Business Week, τριάντα άτομα έχασαν τη ζωή τους στην κεντρική Νιγηρία. Οι ειδήσεις αναφέρουν ότι προέρχονται από τη Νιγηρία και πάλι. Σύμφωνα με την Jos της Νιγηρίας (AP) - νομαδικοί μουσουλμάνοι βοσκοί επιτέθηκαν σε χριστιανικό χωριό της κεντρικής Νιγηρίας, για μακροχρόνια κτηματικές διαφορές, σκοτώνοντας τουλάχιστον 30 άτομα στην τελευταία επίθεσή τους, ανακοίνωσε η αστυνομία την Τετάρτη.
Η επίθεση στο κράτος Benue έρχεται απο μια βόμβα που εξερράγη την Τετάρτη στη βορειοανατολική Νιγηρία, σκοτώνοντας έναν αστυνομικό και προκαλώντας αντίποινα από επιθέσεις του στρατού στην περιοχή, είπαν οι κάτοικοι.

Στην πολιτεία του Benue, η επίθεση της Κυριακής, είχε ως στόχο ένα αγροτικό χριστιανικό χωριό που ονομάζεται Yogbo, είπε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Daniel Ezeala.
Εν τω μεταξύ, μια βόμβα εξερράγη το πρωί της Τετάρτης στην Potiskum, η οποία στόχευε στρατιώτες στην πόλη που προσπαθούν να καταπολεμήσουν τη ριζοσπαστική ισλαμική αίρεση γνωστή ως Boko Haram.

Οι δυνάμεις ασφαλείας αργότερα, αποκλεισμένοι στα μεγάλα τμήματα της πόλης ξεκίνησαν μια αναζήτηση απο πόρτα σε πόρτα.
Οι κάτοικοι εκεί είπαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς κατά τη διάρκεια της ημέρας καθώς και στρατιώτες εισέβαλαν στα σπίτια των πολιτών. Τουλάχιστον τέσσερα σπίτια έχουν πυρποληθεί από τους στρατιώτες.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΗΓΗ:http://www.defencenet.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου