Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2012

Η Βρετανία θα γιορτάζει μουσουλμανικές γιορτές

-->
Το Λονδίνο έχει γίνει η πρώτη πόλη του Ηνωμένου Βασιλείου που αναγνωρίζει τις μουσουλμανικές γιορτές, μια κίνηση, που όπως γράφουν τα δημοσιεύματα, αποσκοπεί στην προώθηση της "ενσωμάτωσης" μιας θρησκευτικής μειονότητας που συχνά διασύρεται από τους αντιπάλους της μετανάστευσης.

Ο Δήμος του Tower Hamlets του ανατολικού Λονδίνου προτείνει όλα τα σχολεία της περιοχής να μένουν κλειστά κατά τις ισλαμικές γιορτές του Eid al-Fitr και του Eid ul-Adha.

Η τοπική αρχή δηλώνει: "Η πολιτική του Tower Hamlets είναι ότι τα σχολεία πρέπει να κλείσουν για το Eid (αυτές οι ημερομηνίες προτάθηκαν από το Τζαμί του Ανατολικού Λονδίνου).

Οι μουσουλμάνοι εργαζόμενοι και μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να απουσιάζουν για να γιορτάσουν τις γιορτές τους.

"Ελπίζουμε ότι η εισαγωγή ισλαμικών θρησκευτικών τάξεων στην πρωτεύουσα θα είναι ένα σημείο και για άλλες πόλεις", δήλωσε μια πηγή κοντά στον Rowan Williams (Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι).

"Αυτή η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την αναγνώριση του Ισλάμ στη χώρα."

Η συμφωνία θα τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος, και είναι η δεύτερη ανάλογη περίπτωση (μετά την απόφαση της Γερμανίας) σε ένα κράτος στο οποίο βρίσκονται ή 2,9 εκατομμύρια μουσουλμάνοι (ενώτο 2001 ο αριθμός του ήταν 1,65 εκατομμύρια), από τους οποίους, περίπου το 75%, έχει την Βρετανική ιθαγένεια.

Οι μουσουλμανικές ομάδες του Λονδίνου, που αντιπροσωπεύουν περίπου το 38% των μουσουλμάνων της Βρετανίας, δήλωσε ότι η συμφωνία αποτελεί ένα ιστορικό σημάδι για την «αποδοχή».

"Οι Μουσουλμάνοι θεωρούν το Λονδίνο και το Ηνωμένο Βασίλειο σπίτι τους», είπε ένας συνάδελφος του Benjamin Bruce, που ειδικεύεται στις σχέσεις ισλάμ – Ευρώπης (http://www.euro-islam.info/).

Εκπρόσωπος του δημοτικού συμβουλίου του Μάντσεστερ, που πιθανόν θα είναι η επόμενη πόλη που θα κάνει το ίδιο, δήλωσε: "Ενθαρρύνουμε τα σχολεία να συνεργαστούν με τις τοπικές (μουσουλμανικές) θρησκευτικές ομάδες και να συντονιστούν για τις ημέρες που θα αφιερωθούν για τις θρησκευτικές τελετές.

Σχ. ΚΟ: Αν κατάλαβα καλά, μόνο οι μουσουλμάνοι θα έχουν δικαίωμα να απέχουν από τις εργασίες τους και οι μαθητές από το σχολείο τους, λόγω των γιορτών τους, στην (μέχρι πρόσφατα) «χριστιανική» Βρετανία. Εδώ όμως υπάρχει ο ορατός κίνδυνος, για να μην πω βεβαιότητα, σε σύντομο χρονικό διάστημα η πολυπολιτισμική Βρετανία, στην οποία υπάρχει πανσπερμία λαών και θρησκειών (με το Ισλάμ να είναι βέβαια, η ανερχόμενη και η κυρίαρχη θρησκευτική δύναμη), να αποφασίσει, χάριν «ισότητας» και «εξάλειψης των διακρίσεων», να δίνει το δικαίωμα ΜΟΝΟ στους χριστιανούς να μην πηγαίνουν στις δουλειές τους και οι μαθητές στα σχολεία τους, τις ημέρες των χριστιανικών γιορτών τους. Έτσι η ζωή θα συνεχίζεται κανονικά, στην χώρα και τα πάντα θα λειτουργούν «φυσιολογικά» την περίοδο των Χριστουγέννων και του Πάσχα και των λοιπών χριστιανικών γιορτών. Εξάλλου οι μετανάστες και οι «Βρετανοί» απόγονοι μεταναστών, θα αποτελούν την πλειοψηφία του πληθυσμού. Γιατί δηλαδή, η χώρα να «νεκρώνει» για κάποιους λίγους; Οι χριστιανοί θα είναι απλώς μία «κοινότητα» ανάμεσα στις άλλες. Σε ελάχιστα χρόνια θα είναι φυσικά, μια «μειονότητα», μέχρι που λόγω του συρρικνωμένου αριθμού τους θα θεωρείται «περιττό» οι χριστιανικές γιορτές να είναι λόγος αργίας για τους πιστούς αυτής της θρησκείας. Ας γιορτάζει ο καθένας μόνος του στο σπίτι του. Και αυτό βέβαια στο τέλος θα θεωρηθεί παράνομο όταν θα ανεβεί στο θρόνο ο ‘Παγκόσμιος Κυβερνήτης’, (αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία).

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

ΠΗΓΗ:http://www.katohika.gr

Related Posts :Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου