Τρίτη 14 Αυγούστου 2012

H+: Διαδικτυακή σειρά προβλέπει το τέλος της Ανθρωπότητας λόγω του Ίντερνετ

-->
Οι διαδικτυακές τηλεοπτικές σειρές (web series) έχουν κάνει την εμφάνισή τους εδώ και μερικά χρόνια, ωστόσο μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει κάποια η οποία να σημειώσει επιτυχία αρκετά μεγάλη ώστε να ειπωθεί πως «απειλεί» το μέλλον των «συμβατικών» σειρών -σημαντικό ρόλο σε αυτό παίζει το εκ των πραγμάτων μικρό μήκος των επεισοδίων, λόγω της διαδικτυακής φύσης τους (οι περισσότερες προβάλλονται σε stream).
Παρόλα αυτά, το ενδιαφέρον αυξάνεται, με γνωστά ονόματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας να ασχολούνται με το χώρο: χαρακτηριστικά παραδείγματα αποτελούν ο Τομ Χανκς, ο οποίος αποτελεί βασικό συντελεστή και πρωταγωνιστή (φωνή) του «Electric City», μιας animated σειράς επιστημονικής φαντασίας, και ο ’ντονι Ζούικερ, δημιουργός του «CSI», με το επερχόμενο «Cybergeddon», μία web ταινία από που ασχολείται με το θέμα του κυβερνοεγκλήματος και της απειλής που αυτό συνιστά.
Στο χώρο εισέρχεται δυναμικά και ένα άλλο όνομα: ο Μπράιαν Σίνγκερ («Συνήθεις Ύποπτοι», «Χ-Men», «Superman Returns»), ο οποίος βρίσκεται πίσω από το «Η+ The Digital Series»: μία διαδικτυακή σειρά η οποία παρουσιάζει ένα κοντινό μέλλον στο οποίο οι άνθρωποι συνδέονται στο Ίντερνετ όχι χρησιμοποιώντας υπολογιστές, tablets, smartphones κλπ, αλλά μέσω εγκεφαλικών εμφυτευμάτων, που διευκολύνουν δραματικά την πρόσβαση, καθώς συνδέονται άμεσα με το ανθρώπινο νευρικό σύστημα. Σε αυτό τον κόσμο, όπου σχεδόν όλοι είναι συνεχώς online κάθε στιγμή της καθημερινής τους ζωής (οι χρήστες παρουσιάζονται να κινούνται στο Διαδίκτυο κάνοντας κάποιες κινήσεις με τα χέρια τους στον αέρα), κάποια στιγμή σημειώνεται ένα τεχνικό πρόβλημα, το οποίο κάνει τους εγκεφάλους αυτών που φέρουν τέτοιου είδους εμφυτεύματα να πάψουν να λειτουργούν.
Πρόκειται για ένα αρκετά φιλόδοξο project, το οποίο αποτελείται από 48 επεισόδια, διαρκείας 3-6 λεπτών. Στην σειρά, που περιλαμβάνει υπόνοιες συνωμοσίας και σκοτεινών σχεδίων από σκιώδεις εταιρείες, ο θεατής θα παρακολουθεί τις ιστορίες ενός Φινλανδού αστυνομικού που κυνηγούσε χάκερ πριν το περιστατικό, ενός ζευγαριού που προσλαμβάνει μία παρένθετη μητέρα, μίας ομάδας επιζώντων και ενός ιερέα. Τα επεισόδια, όπως έχει αναφερθεί, μπορούν να παρακολουθηθούν με οποιαδήποτε σειρά, λόγω της δομής της σειράς, που παραπέμπει σε κολάζ.
Η σειρά, που θα προβάλλεται στο YouTube, κάνει την πρεμιέρα της σήμερα, Τετάρτη 8 Αυγούστου, και θα μπορούν να την παρακολουθήσουν αυτοί που είναι γραμμένοι ως συνδρομητές στο κανάλι HplusDigitalSeries. Μπορείτε να παρακολουθήσετε το τρέιλερ εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=MVekrZ-H5Pc.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου