Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012

Η Ελλάδα μέσα στις 14 χώρες που είναι έτοιμες να "εκραγούν".

-->
Η αύξηση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή και οι αλλαγές ηγεσίας προσθέτουν στην ανησυχία των επενδυτών και κατ' επέκτασιν στην αβεβαιότητα των αγορών. Ωστόσο η ευρωπαϊκή οικονομία όλο και χειροτερεύει και μια νέα γενιά πολιτικών καλείται στην ηγεσία. Σύμφωνα με μια πρόσφατη ανάλυση μεγάλης τραπεζικής οργάνωσης και λαμβάνοντας υπόψη την όλο και αυξανόμενη αίσθηση εθνικισμού παγκοσμίως οι παρακάτω είναι οι μεγαλύτεροι πολιτικοί κίνδυνοι για το 2012 και το 2013.
1. Ρωσία
Την τελευταία φορά που η Ρωσία είχε τόσες πολλές διαμαρτυρίες, όπως αυτές που έγιναν μετά την επανεκλογή του Βλαντιμίρ Πούτιν, έπεσε η Σοβιετική Ένωση!
Οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν περισσότερο από ό, τι αναμενότανε, και σύμφωνα με την ανάλυση "η τιμή του πετρελαίου και τα σχέδια για περιορισμούς στην ελευθερία του λόγου σηματοδοτούν την πιθανότητα μιας παρατεταμένης περιόδου έντασης στη μεσαία τάξη της Ρωσίας που μάλλον θα συνεχίσει να προκαλεί το καθεστώς."

2. Γαλλία
Οκτώ από τις εννέα χώρες της Ευρωζώνης που είχαν εκλογές τον τελευταίο ενάμιση χρόνο (συμπεριλαμβανομένης και της Γαλλίας) καταψηφίστηκαν οι κυβερνήσεις ή οι πρόεδροι τους. Και η Γαλλία, όπως και άλλοι,έκαναν μια εκλογική εκστρατεία κατά των οικονομικών μέτρων.Ο αντίκτυπος της επιτυχίας που είχε αυτή η στρατηγική θα παίξει μεγάλο ρόλο στο μέλλον της Ευρωζώνης. Η ανάλυση σημειώνει ότι καθώς το συναίσθημα υπέρ των μέτρων διάσωσης και λιτότητας χάνεται οι εντάσεις μεταξύ της Γερμανίας και άλλων μελών της ευρωζώνης θα αυξηθούν. 

3. Ελλάδα
Σύμφωνα με την έκθεση ακόμη και αν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ, πιθανότατα η Ευρωπαϊκή Ένωση να συνεχίσει να την κρατάει "εν ζωή" ως μια χώρα σε "κρίσιμη κατάσταση". Η έκθεση όμως προειδοποιεί ότι "Γενικότερα, μέσα στην απότομη πτώση του βιοτικού επιπέδου, ​​υπάρχουν όλο και περισσότερες ενδείξεις κοινωνικής αποδιάρθρωσης, όπως η αύξηση νοικοκυριών που είναι στο όριο της πείνας, η δραματική αύξηση άστεγων και ο κίνδυνος βίαιων επεισοδίων στην Ελλάδα. Όλα αυτά αποτελούν λόγο ανησυχίας καθώς θα μπορούσαν να περάσουν τα ελληνικά σύνορα. 

4. Ολλανδία
Οι επικείμενες ολλανδικές εκλογές στις 12 Σεπτεμβρίου είναι "κλειδί για μία από τις σημαντικότερες πιστώτριες χώρες της ευρωζώνης» η νίκη ενός κόμματος κατά της λιτότητας θα ήταν ένα σημαντικό χτύπημα. Ωστόσο, λόγω της εξαιρετικά απρόβλεπτης φύσης της ολλανδικής πολιτικής, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς την κατάσταση μετά τις εκλογές.


5. Ιταλία
Η σταθερότητα στην Ιταλία θεωρείται "κρίσιμη", σημειώνοντας ότι η λαϊκή υποστήριξη προς την αντικαθεστωτική αντιπολίτευση είναι σε άνοδο και η κοινή γνώμη για την κυβέρνηση Monti και τα σκληρά μέτρα λιτότητας του, πέφτει δραματικά.Αν και ο πρώην Ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι προσπαθεί να επιστρέψει στην πολιτική, «έρευνες δείχνουν ότι η επιστροφή του στην πολιτική δεν θα επηρεάσει σημαντικά τις πιθανότητες νίκης για τη Δεξιά" .Οι πιθανότητες για πρόωρες εκλογές τον Νοέμβριο είναι λίγες και κατά πάσα πιθανότητα θα γίνουν την άνοιξη.

6. Αίγυπτος
Στις πρώτες δημοκρατικές εκλογές τις Αιγύπτου μετά από δεκαετίες ο Μουχάμεντ Μορσι κέρδισε με 52%. Αυτό υποδηλώνει ότι ο Μορσι αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις όσον αφορά την ενοποίηση της χώρας.

7. Λιβύη
Πολλά «βασικά στελεχη» στη νέα κυβέρνηση της Λιβύης που σχηματίστηκε μετά τις εκλογές του Ιουλίου είναι πρώην αξιωματούχοι του Καντάφι. Καθώς η Λιβύη όμως υποβάλλεται σε μια μετάβαση από τη δικτατορία στη δημοκρατία, οι διασυνδέσεις της με τον έξω κόσμο, δεδομένου της κατάστασης της ως πετρέλαιο-παραγωγός βοηθάνε προς μια ομαλή μετάβαση.

8. Συρία
Η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου, μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 19.000 άμαχοι. Η κατάρρευση του κράτους της Συρίας, γίνεται όλο και πιο πιθανή και τα αποθέματα χημικών όπλων θα μπορούσε να αλλάξουν όλο το παιχνίδι με μια πιθανή διεθνή συμμετοχή στον πόλεμο. Η τοποθεσία της Συρίας σημαίνει ότι υπάρχει ανησυχία για τις πιθανές δευτερογενείς συνέπειες σε γειτονικές χώρες όπως το Ιράκ.

9. Ισραήλ
Εάν δεν γίνει κάτι πριν τις εκλογές στις ΗΠΑ, οι πιθανότητες επίθεσης του Ισραήλ κατά του Ιράν είναι μάλλον 25% μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2013!

10. Σαουδική Αραβία
Η αυξημένη παραγωγή πετρελαίου στην Σαουδική Αραβία ήταν μια σημαντική εξέλιξη στις αγορές τον τελευταίο χρόνο. Μια άλλη μεγάλη είδηση ήταν και ο πρόσφατος θάνατος του πρίγκηπα Nαγιεφ μπιν Αμπντούλ Αζίζ αλ Σαούντ. Ο θάνατος του έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας καθώς είναι άγνωστο πότε η εξουσία θα περάσει στην επόμενη γενιά. Σύμφωνα με την έκθεση η αλλαγή πολιτικής όπως και η αλλαγή εξουσίας δεν αλλάζουν συχνά και συνήθως η μια συνοδεύει την άλλη οπότε "εάν οι τιμές του πετρελαίου πέσουν στα $90 ή πιο κάτω (βάση Brent) για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα, οι αγορές θα επικεντρωθούν στο αν το βασίλειο αυξήσει την παραγωγή του ή αν θα συνεχίσει να αντλεί το πετρέλαιο σε ποσοστό που ωθεί τις τιμές προς τα κάτω."

11. Βενεζουέλα
Η έκθεση εμφανίζει κάποιες αμφιβολίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του προέδρου Ούγκο Τσάβες, τονίζοντας ότι με την ευημερία του σε κίνδυνο η χώρα έρχεται σε δύσκολη θέση. Ο Chavez είναι πρόεδρος εδώ και 13 χρόνια και ο ενδεχόμενος θάνατος του δημιουργεί αβεβαιότητα. «Μπορεί ο θάνατος του ηγέτη πριν από τις εκλογές να προκαλέσει την αναβολή τους, αλλάζοντας ταυτόχρονα την πολιτική κατεύθυνση της χώρας.Είναι λιγότερο σαφές εάν ο θάνατος του ηγέτη αμέσως μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει από δημοκρατικές μεθόδους. Το πιθανότερο σενάριο είναι να ακολουθήσει ένας ανταγωνισμός για την θέση μεταξύ των ελίτ και κατ επέκτασιν αντίσταση από τον λαό προς το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας"

12. Νότια Κορέα
Η Νότια Κορέα έχει σημαντικές εκλογές στις 19 Δεκεμβρίου. Η σημερινή κυβέρνηση είναι κέντρο-δεξιά και κρατάει μια σκληρή στάση απέναντι της Βόρειας Κορέας. Ωστόσο, φαίνεται απόλυτα πιθανό ότι μια πιο κεντρώα υποψήφιος, η Πάρκ-Γκεν Χαι, θα είναι η επόμενη πρόεδρος.Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση, αν και η Βόρεια Κορέα δεν επιδιώκει κάποια αλλαγή σίγουρα ο ο νεώτερος Κιμ - ο καινούργιος τους ηγέτης - επιδιώκει να διαφοροποιήσει τον εαυτό του από τον πατέρα του. Αυτό λοιπόν μαζί με μια καινούργια κυβέρνηση στην Νότια Κορέα προσφέρει περιθώρια αισιοδοξίας για τη μείωση των εντάσεων στη χερσόνησο. "


13.Κίνα
Ο Χου Ζιντάο, ο οποίος υπήρξε πρόεδρος της Κίνας για δέκα χρόνια, αναμένεται να δώσει τα ινία σε διάδοχο την επόμενη άνοιξη. Ενώ μια πρόσφατη δημοσκόπηση του Pew έδειξε ότι το 82 τοις εκατό της Κίνας είναι ικανοποιημένη με τον τρόπο που εξελίσσονται τα πράγματα εκεί, σύμφωνα με στοιχεία της έκθεσης φαίνεται ότι η Κίνα αντιμετωπίζει εξωτερική πίεση. Οι διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προεκλογική εκστρατεία των ΗΠΑ και οι εντάσεις στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας με τις γειτονικές χώρες έχουν αυξηθεί. 

14.ΗΠΑ
Για τις ΗΠΑ η έκθεση είναι σαφής. «Οι πιθανότητες του Ομπάμα για επανεκλογή δεν εξαρτώνται ούτε από τη δική του εκστρατεία ούτε από αυτή του Mitt Romney αλλά από τους Ευρωπαίους αξιωματούχους τους Κινέζους και τους Ιρανούς ». Επιπλέον, οι Ρεπουμπλικάνοι θα διατηρήσουν τον έλεγχο της Βουλής και θα αποκτήσουν τον έλεγχο της Γερουσίας, που θα περιορίσει τις πιθανότητες του Κογκρέσου να καταφέρει να λύσει τις διαφορές μέσα από την οδό του φορολογικό τομέα.


ΠΗΓΗ

ΠΗΓΗ:http://www.apocalypsejohn.com

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου