Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Για πρώτη φορά, στρατιωτικές ασκήσεις Ιαπωνίας, ΗΠΑ και Ν. Κορέας

-->
Σε ναυτικά γυμνάσια με πλοία του αμερικανικού στόλου και της Νότιας Κορέας συμμετέχουν για πρώτη φορά στρατιωτικές δυνάμεις από την Ιαπωνία.
Μπορεί η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα να θεωρούνται οι στενότεροι σύμμαχοι των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ασία, ωστόσο το γεγονός ότι οι σχέσεις της Σεούλ με το Τόκιο δεν είναι ιδιαίτερα καλές καθιστά "είδηση" την διεξαγωγή της κοινής άσκησης. 
 
Τα διήμερα παίγνια ξεκίνησαν την Πέμπτη στην Ανατολική Κινεζική Θάλασσα. Συμμετέχουν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George Washington με αρκετά συνοδευτικά πλοία, ενώ Κορέα και Ιαπωνία συμμετέχουν με τρία πολεμικά πλοία η κάθε χώρα. Στόχος είναι η βελτίωση της μεταξύ τους επικοινωνίας και η καλή συνεργασία εν καιρώ πολέμου ή σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.
 
Οι σχέσεις Ιαπωνίας-Ν. Κορέας δεν είναι καλές, κυρίως λόγω διαφωνιών σε ζητήματα εδαφικών διαφορών και πολεμικής κληρονομιάς από πλευράς Ιαπωνίας –κατά τον B΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η Κορέα βρέθηκε υπό ιαπωνική κατοχή, η οποία έληξε με την παράδοση όπλων από τους Ιάπωνες.
 
Ειδικά αυτό το διάστημα, οι διμερείς σχέσεις είναι ακόμα χειρότερες με τη Σεούλ να αφήνει ξεκρέμαστο το Τόκυο, μόλις πριν ένα μήνα, όταν αρνήθηκε να υπογράψει αμυντικές συμφωνίες.
 
Παρόλα αυτά, οι δύο χώρες έχουν στενές οικονομικές σχέσεις, είναι δημοκρατικές κοινωνίες και αντιμετωπίζουν τους κοινούς κινδύνους των πυρηνικών της Β. Κορέας και της στρατιωτικής ισχυροποίησης της Κίνας.



Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου