Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Νέος γύρος έντασης στην Πάτρα - Σε επιφυλακή η Αστυνομία

-->
Για νέες μάχες ετοιμάζονται οι κάτοικοι των Ιτεών μετά τα σοβαρά επεισόδια και τις άγριες συγκρούσεις μελών της Χρυσής Αυγής με αστυνομικές δυνάμεις με αφορμή τη δολοφονία του 30χρονου Έλληνα από τρεις Αφγανούς μετανάστες, το περασμένο Σάββατο.

Οι κάτοικοι έχουν δώσει νέο ραντεβού σήμερα το απόγευμα στα γραφεία του συλλόγου, ενώ στη συνέχεια θα κατευθυνθούν στο νέο λιμάνι, την ώρα που ώρα που αναμένεται να συνεδριάσει για το ζήτημα το δημοτικό συμβούλιο της Πάτρας.


Μέχρι και αυτή την ώρα πάντως, η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή ενώ οι τελευταίοι μετανάστες, οι οποίοι εδώ και καιρό είχαν βρει καταφύγιο στο παλιό εργοστάσιο έφυγαν άρον – άρον. Μάλιστα, η μεταφορά τους έγινε με πούλμαν, ωστόσο, κανείς δεν γνωρίζει που έχουν μεταφερθεί.


Σημειώνεται ότι πέντε άτομα συνελήφθησαν για τα επεισόδια που σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης, ενώ αναζητούνται και άλλα πρόσωπα που συμμετείχαν στις συμπλοκές.


Διαβάστε περισσότερα εδώ


Πάντως, στον απόηχο των εκτεταμένων επεισοδίων, η Ασφάλεια φέρεται να έχει βάλει στο χέρι και τον δεύτερο από τους τρεις αλλοδαπούς που συμμετείχαν στη δολοφονία.


Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ακόμη νεαρός Αφγανός προσήχθη το απόγευμα της Τρίτης στην Ασφάλεια και ανακρίνεται, καθώς υπήρχαν μαρτυρίες ότι βρισκόταν στο σημείο όπου μαχαιρώθηκε μέχρι θανάτου ο άτυχος Θανάσης Λαζανάς. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν στο σταθμό του υπεραστικού ΚΤΕΛ, καθώς προσπαθούσε να επιβιβαστεί σε λεωφορείο με σκοπό να φύγει από την πόλη.


Ο νεαρός αλλοδαπός ανακρίνεται ακόμη και οι αστυνομικές αρχές δεν επιβεβαιώνουν τη σύλληψη, πιθανολογείται όμως ότι αυτό συμβαίνει για να μην πυροδοτηθούν νέες αντιδράσεις. Έτσι, δεν αποκλείεται να προσαχθεί μυστικά στον εισαγγελέα. Ήδη για την υπόθεση αυτή κατηγορείται ένας 17χρονος ομοεθνής του.


Συνεχείς περιπολίες της Αστυνομίας συμφωνήθηκαν στη σύσκεψη για το μεταναστευτικό


Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Δημαρχείο της πόλης, με αφορμή την τραγική δολοφονία του 30χρονου Πατρινού στα Κρύα Ιτεών, οι εμπλεκόμενοι φορείς αποφάσισαν τη λήψη άμεσων μέτρων για την αποκατάσταση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών του νοτίου διαμερίσματος της Πάτρας και την αποφυγή νέων επεισοδίων.


Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, όλοι οι συμμετέχοντες στη σύσκεψη συμφώνησαν ότι η κατάσταση στην Πάτρα είναι εκρηκτική και ότι αυτό που προέχει είναι η προστασία των πολιτών του Νοτίου Διαμερίσματος και η παροχή κάθε δυνατής βοήθειας για την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας και για την αποτροπή νέων επεισοδίων στην περιοχή, που ήδη αντιμετωπίζει πολλά και ποικίλα προβλήματα και χρήζει άμεσης στήριξης και αναβάθμισης.


Σε ό,τι αφορά την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που έχει ανακύψει από την παρουσία μεταναστών στην περιοχή, αποφασίστηκε η άμεση ενίσχυση της αστυνόμευσης σε όλο το μήκος της περιοχής του Νοτίου Διαμερίσματος όπου κινούνται μετανάστες, με συνεχείς περιπολίες όλο το 24ωρο.

ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου