Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Χημικό νέφος από έκρηξη σε εργοστάσιο κατευθύνεται προς Μαρλ και Ντόρτμουντ

-->

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε σοβαρά και άλλοι τρεις αγνοούνται μετά την έκρηξη που σημειώθηκε σήμερα σε δεξαμενή ενός εργοστασίου χημικών στο Μαρλ της Γερμανίας, ενώ χημικό νέφος κατευθύνεται στο κέντρο της πόλης και απειλείται και το Ντόρτμουντ.

Η έκρηξη έγινε σε εργοστάσιο της εταιρείας Evonik Degussa και προκάλεσε την έκλυση ενός νέφους που, σύμφωνα με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία, δεν είναι επικίνδυνο για τον πληθυσμό. Τα αίτια της καταστροφής δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμη.
"Ένας τραυματίας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Τρεις άνθρωποι αγνοούνται ακόμη", σημειώνεται στην ανακοίνωση της πυροσβεστικής. Η τοπική αστυνομία ανέφερε ότι υπάρχει και ένα δεύτερο άτομο που έχει τραυματιστεί ελαφρά.
Το χημικό νέφος που σχηματίστηκε κατευθύνεται προς το κέντρο της πόλης Μαρλ, η οποία απέχει περίπου 40 χιλιόμετρα από το Ντόρτμουντ για το οποίο επίσης εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να δεχθεί τοξική βροχή αν ο καιρός χαλάσει απόψε.
Οι αρχές κάλεσαν τους κατοίκους να μην βγαίνουν έξω και να κλείσουν καλά τις πόρτες και τα παράθυρα. Σύμφωνα πάντως με τις πρώτες μετρήσεις για την ποιότητα του αέρα «φαίνεται ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για την υγεία», σημειώνει η πυροσβεστική.
Η δεξαμενή περιείχε κυκλοδωδεκατριένιο (CDT), μια ουσία που χρησιμοποιείται σε ορισμένα πλαστικά, σε καλλυντικά και σε ηλεκτρονικές συσκευές.


Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr


ΠΗΓΗ:http://www.defencenet.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου