Τετάρτη 18 Απριλίου 2012

Ευπάθεια σε τραπεζικό σύστημα – 3 εκατ. τραπεζικοί λογαριασμοί παραβιαστήκαν στο Ιράν

-->
Η Central Bank του Ιράν ανακοίνωσε ότι οι ηλεκτρονικές πληροφορίες 3 εκατ. πελατών από 10 διαφορετικές τράπεζες του Ιράν, έχουν παραβιαστεί. Οι τράπεζες ζητούν τώρα από τους πελάτες τους να αλλάξουν το PIN που χρησιμοποιούσαν στα ATM πριν αποκτήσουν πρόσβαση στο λογαριασμό τους.
Ο hacker που βρίσκεται πίσω από την επίθεση είναι γνωστός ως Khosro Zare, ο οποίος είναι πρώην ειδικός τραπεζικών συστημάτων και ισχυρίζεται ότι παραβίασε τους κωδικούς για να αποδείξει πόσο ευπαθές είναι το τραπεζικό σύστημα του Ιράν.
Σύμφωνα με αναφορές, ο hacker είχε ενημερώσει τους διευθυντές των τραπεζών για τις πληροφορίες 1000 πελατών που διέθετε, τον περασμένο χρόνο για να τους προειδοποιήσει για τους κινδύνους που απειλούν τα συστήματά τους.
Εκπρόσωποι όμως της  Central Bank είχαν χαρακτηρίσει το περιστατικό αυτό ως ασήμαντο. Για να αποδείξει εν συνεχεία ο hacker τη σημαντικότητα των ευρημάτων του προχώρησε σε μεγαλύτερη παραβίαση, δημοσιεύοντας τις εμπιστευτικές πληροφορίες 3 εκατ. πελατών, συμπεριλαμβανομένων αριθμών καρτών και PIN, στο blog του ircard.blogspot.ca.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου