Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Plan B για συντεταγμένη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προτείνει ο Βαυαρός ΥΠΟΙΚ

-->
Σχέδιο Β για συντεταγμένη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προτείνει ο υπουργός Οικονομικών της Βαυαρίας και στέλεχος των Μάρκους Σέντερ, ενώ εμφανίζεται απαισιόδοξος για την πορεία του δεύτερου πακέτους στήριξης. Για ενδεχόμενο και τρίτου πακέτου, δε, είναι κατηγορηματικά αντίθετος.
Σε ομιλία του σε συνέδριο του κόμματός του, CSU στην Νυρεμβέργη, ο κ. Σέντερ αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα του δεύτερου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα και επανέλαβε τη θέση ότι θα ήταν πιο λογικό να συζητηθεί "ένα πακέτο εξόδου, για το πώς οι Έλληνες θα μπορέσουν να εγκαταλείψουν την Ευρωζώνη".
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Muenchner Merkur, προ δύο ημερών, άλλωστε, Σέντερ προειδοποίησε ότι "εάν τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα λειτουργήσουν, δεν θα χρειαστεί τρίτο πακέτο βοήθειας, ενώ, αν δεν λειτουργήσουν, ένα τρίτο πακέτο δεν θα έχει ούτως ή άλλως νόημα".
«Η συντεταγμένη έξοδος από την ευρωζώνη, είναι η εντιμότερη λύση για την Ελλάδα», είχε υποστηρίξει ο Βαυαρός ΥΠΟΙΚ, τονίζοντας ότι «στην Ελλάδα δεν έχει γίνει τίποτα το ουσιαστικό η κατάσταση είναι καταστροφική».
ο Σέντερ χαρακτήρισε τις εκλογές ως το «κρίσιμο τεστ» για την παραμονή ή όχι της Ελλάδας στο ευρώ, σημειώνοντας  ότι «οι μηχανισμοί διάσωσης είναι μόνο βοήθεια προς αυτοβοήθεια και δεν γίνεται να μετατραπούν σε μόνιμο μηχανισμό στήριξης των αδύναμων κρατών. Για τον λόγο αυτό πρέπει το δεύτερο πακέτο διάσωσης να είναι και το τελευταίο».
«Αντί για μια αντιπαράθεση Αθήνας-Ευρώπης, η πιο έντιμη λύση θα ήταν μια ήπια, συντεταγμένη έξοδος από την ευρωζώνη», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σέντερ, συμπληρώνοντας, μάλιστα, ότι η ελπίδα του φθίνει κάθε εβδομάδα.

ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου