Τρίτη 20 Μαρτίου 2012

Ήθελαν δείγμα κοπράνων για να δώσουν άδεια εταιρείας!

-->
Την ιστορία του 36χρονου Φώτη Αντωνόπουλου, ενός Έλληνα προγραμματιστή ο οποίος χρειάστηκε να περάσει δέκα βασανιστικούς μήνες μέσα από τα γρανάζια της γραφειοκρατίας, προκειμένου να λάβει τελικά την έγκριση και να ανοίξει την δική του διαδικτυακή επιχείρηση για πώληση προϊόντων ελαιόλαδου, φιλοξενούν οι New York Times.
Πριν από ένα περίπου χρόνο ο κ. Αντωνόπουλος αποφάσισε να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα και να ανοίξει την ιστοσελίδα OliveShop.com.

«Ευτυχώς είχε ήδη δουλεία όταν αποφάσισε να το κάνει», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τον κ. Αντωνόπουλο, χρειάστηκε δέκα μήνες για να συγκεντρώσει τα δεκάδες έγγραφα και σφραγίδες ώστε να λάβει τελικά την έγκριση. 

Οι NYT αναφέρουν μάλιστα ότι η πιο περίεργη απαίτηση ήρθε από το υπουργείο Υγείας το οποίο του ζητούσε να κάνει ακτινογραφίες πνευμόνων και δείγμα κοπράνων, επειδή επρόκειτο να ανοίξει επιχείρηση τροφίμων!

«Γελάω με όλα αυτά τώρα. Αλλά δεν θα ήταν καθόλου αστείο αν όλο αυτό το διάστημα δεν είχα μια καλή δουλεία και δεν πληρωνόμουν καλά, θα ήταν πραγματικός εφιάλτης», λέει ο Φώτης Αντωνόπουλος, τονίζοντας ότι ήλπιζε πως η ιστορία του θα γινόταν παράδειγμα και για άλλους νέους, Έλληνες να ανοίξουν τις δικές τους επιχειρήσεις στο Διαδίκτυο.

Ένα άλλο πρόβλημα το οποίο συνάντησε ο Φώτης Αντωνόπουλος ήταν ότι οι τράπεζες επέμεναν ότι ένα μεγάλος μέρος ιστοσελίδας έπρεπε γραφτεί αποκλειστικά στην ελληνική γλώσσα, παρά το ότι ο ίδιος προσπαθούσε να τους εξηγήσει ότι οι πελάτες του στο εξωτερικό δεν θα καταλάβαιναν τίποτα!

Στη συνέχεια, ο Έλληνα επιχειρηματίας αναφέρει ότι κάποια στιγμή δέχθηκε μία τεράστια παραγγελία από τη Δανία, αλλά οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για να μπορέσουν να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή ήταν τόσο μεγάλες που αποφάσισαν να μην προχωρήσουν. 

Αντίθετα, για να κάνει μία ανάλογη παραγγελία από τις ΗΠΑ και να λάβουν την έγκριση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων της Αμερικής χρειάστηκε μόνο ένα 24ωρο.

«Έγιναν όλα διαδικτυακώς. Στην Ελλάδα, τίποτε δεν μπορεί να γίνει με αυτό τον τρόπο», αναφέρει,

Όπως μάλιστα αναφέρουν οι NYT παρά τις επανειλημμένες κυβερνητικές υποσχέσεις για βελτίωση της κατάστασης, το κλίμα για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στη χώρα «παραμένει απαράδεκτο».

Τελικά η ιστορία του κ Αντωνόπουλου είχε καλό τέλος. Η εταιρεία του λειτουργεί εδώ και πέντε μήνες και στέλνει ήδη τα προϊόντα του στις ΗΠΑ,  την Αργεντινή, την Αυστραλία, την Ιαπωνία, ακόμα και  την Μογγολία.

Δείτε εδώ το σχετικό δημοσίευμα  



ΠΗΓΗ:http://www.protothema.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου