Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με το ναύαρχο James Stavridis

-->
Τον ελληνικής καταγωγής ανώτατο διοικητή Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (SACEUR) του ΝΑΤΟ, ναύαρχο James Stavridis έκανε δεκτό σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας.
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη συμμετοχή της Ελλάδας σε επιχειρήσεις της Συμμαχίας», δήλωσε κατά τη συνομιλία του με τον Πρόεδρο ο ναύαρχος Σταυρίδης και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις συναντήσεις που θα έχει κατά την παραμονή του στην Αθήνα με τον υπουργό Άμυνας –η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ήδη-  και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ «για να δούμε από κοινού», όπως είπε, «τα επιχειρησιακά ζητήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Συμμαχία».
Από την πλευρά του ο Κ. Παπούλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την παρουσία του διοικητή στην «κοινή μας πατρίδα» όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, τόσο επειδή η επίσκεψή του γίνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 ετών συμμετοχής της Ελλάδας στη Συμμαχία, αλλά και διότι ο ναύαρχος Σταυρίδης είναι ένας από τους ελληνικής καταγωγής Αμερικανούς πολίτες που αναδείχθηκαν στις ΗΠΑ. Και αυτό, τόνισε, δείχνει τη δύναμη που έχει ο Έλληνας.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου