Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Τρέμουν λαϊκή έκρηξη για τους «μασκαράδες»!

-->
Πυρετός συσκέψεων και συνεχής σχεδιασμός έκτακτων αστυνομικών μέτρων επικρατεί τα τελευταία εικοσιτετράωρα στη Γενική Αστυνομική Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι πιθανότητες σοβαρών επεισοδίων από αποφασισμένους πολίτες στις μαζικές λαϊκές εκδηλώσεις του πατρινού Καρναβαλιού.
Στις Αρχές επικρατεί απόλυτη σύγχυση, αφού είναι αδύνατον παρά τις συνεχείς περιπολίες αστυνομικών της ασφάλειας με πολιτικά να προβλεφθεί οποιαδήποτε αντίδραση του ογκώδους πλήθους, που παίρνει μέρος στη λαοθάλασσα των μουσικοχορευτικών εκδηλώσεων. Πίσω από την αποκριάτικη μάσκα και τη στολή του μασκαρά κρύβεται ένας δυνάμει αγανακτισμένος. Κι αυτό το ξέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. Οπότε τις τελευταίες ώρες η Αστυνομία του νομού εργάζεται περισσότερο στο πεδίο των οποιωνδήποτε πληροφοριών και της πρόληψης. Αλλωστε το πατρινό Καρναβάλι -ειδικά φέτος- έχει πάρει τη μορφή μιας ολοκληρωτικής αντικυβερνητικής διαδήλωσης κατά του πολιτικού συστήματος, των μέτρων του Μνημονίου και της δανειακής σύμβασης. Μια παράμετρος που διευκολύνει οποιαδήποτε παρείσφρηση ταραξιών ή θερμόαιμων στις ουρές των χιλιάδων διαμαρτυρόμενων πολιτών.

Ο μεγάλος φόβος της Αστυνομίας είναι τα έκτροπα μετά το τέλος του Καρναβαλιού. Στην Πάτρα άλλωστε υπάρχουν (πλην των χιλιάδων πολιτών που έχουν πάρει στο κατόπι πολλές φορές τους πολιτικούς) ισχυροί και οργανωμένοι νεολαιίστικοι πυρήνες, που είναι απίθανο να μη διαδηλώσουν ηχηρά κατά της κυβέρνησης και των μέτρων λιτότητας. Το κύριο μέλημα της Αστυνομίας είναι να περιοριστούν τυχόν επεισόδια στο κέντρο της πόλης, να μην κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές και να μην υποστούν ζημιές οι περιουσίες καταστηματαρχών, όπως έγινε στην Αθήνα «τη νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου», όπου οι βουλευτές ψήφιζαν στη Βουλή την επαίσχυντη γερμανική εντολή και τα κτίρια φλέγονταν στο ιστορικό κέντρο.

Πρέπει να σημειωθεί ότι διακριτική αλλά πυκνή θα είναι η παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. στη σημερινή νυχτερινή ποδαράτη παρέλαση των πληρωμάτων αλλά και στη μεγάλη παρέλαση αρμάτων και πληρωμάτων της Κυριακής, εκδηλώσεις που θα κλείσουν με το κάψιμο του βασιλιά Καρνάβαλου στον μόλο της Αγίου Νικολάου στο λιμάνι της Πάτρας. Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες η Αστυνομία ετοιμάζεται να εφαρμόσει την τακτική των προληπτικών προσαγωγών όπου αυτό απαιτείται, γεγονός που πολλές φορές ευνοεί τα κρούσματα αστυνομικής αυθαιρεσίας, που εκνευρίζουν και υποδαυλίζουν ανάλογες εκδηλώσεις λαϊκής αντίδρασης.

Στέφανος Χίος

για περισσότερα διαβάστε στο εδώ

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου