Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Όλοι Σύνταγμα, να σταματήσουμε την τρόικα και τα φάρμακα-δολοφόνους!

-->
Η οργισμένη αντίδραση μιας «αγανακτισμένης» μητέρας, που καλεί σε ξεσηκωμό προκαλώντας σάλο στο Internet. Ήταν επόμενο να συμβεί. Ο νέος νόμος για την Υγεία θα συναντούσε την οργή των απελπισμένων πολιτών.
Μετά τη δραστική μείωση των εισοδημάτων μας, μετά την απώλεια της εθνικής μας κυριαρχίας, έρχεται και ένα ακόμη πλήγμα, αυτή τη φορά στο πιο πολύτιμο αγαθό: την υγεία μας.
Τα social media (facebook, twitter), που πάντοτε έχουν τα πιο γρήγορα αντανακλαστικά, γίνονται το πεδίο όπου διοργανώνεται η λαϊκή αυτή αντίδραση.
Με πρωτοβουλία μιας αγανακτισμένης μάνας που φοβάται ότι τα φάρμακα που κρατούν στην ζωή το παιδί της θα αντικατασταθούν από άλλα, αμφίβολης ποιότητας, οργανώνεται την Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος ώστε να αποτραπεί η ψήφιση της διαβόητης διάταξης περί συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας.
Ολόκληρο το κείμενο-προσκλητήριο, όπως αναρτήθηκε σήμερα το πρωί στη σελίδα του facebook με τίτλο «Όχι στα φάρμακα - δολοφόνους που προωθεί η Τρόικα & η κυβέρνηση» (όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή, μπορεί να δει τη σελίδα εδώ: http://on.fb.me/xG9URF) έχει ως εξής:
«Ολοι την Τρίτη στο Σύνταγμα – Όχι στα φάρμακα-δολοφόνους!
Μας έκοψαν τους μισθούς. Μας έκοψαν τις συντάξεις. Τώρα θα ψοφάμε και σαν τα σκυλιά στα νοσοκομεία.

Χάσαμε την εθνική μας κυριαρχία, χάσαμε την αξιοπρέπειά μας, τώρα χάνουμε και την υγεία μας.

Η τρόικα θέλει να μας ταΐζει φάρμακα-δολοφόνους, που ποιος ξέρει σε ποια βρόμικα υπόγεια του Πακιστάν φτιάχνουν με χώμα και ασβέστη.
Και όλα αυτά, για να πληρώσουμε τα σπασμένα, τα κλεμμένα των πολιτικών μας, που αφού τα έκαναν βίλες και κότερα, ό,τι περίσσεψε το έστειλαν στις τράπεζες του εξωτερικού. Τα λαμόγια οι πολιτικοί, που δεν τολμάνε να διαπραγματευτούν ούτε για την υγεία των φτωχών και εξαθλιωμένων Ελλήνων.

Ως πότε θα καθόμαστε αποχαυνωμένοι στον καναπέ μας;

Ολοι την Τρίτη, στις 6μμ, στο Σύνταγμα!

Να αντισταθούμε στα σχέδια της τρόικας για την υγεία των παιδιών μας!

Την ώρα που θα ψηφίζουν τη θανατική μας καταδίκη μέσα στη Βουλή.

Μία αγανακτισμένη μάνα»
Όποιος ενδιαφέρεται να δηλώσει συμμετοχή, μπορεί να δει τη σελίδα εδώ:http://on.fb.me/xG9URF
Τι όμως προβλέπει ο νέος νόμος και γιατί προκαλεί τόση οργή; Σύμφωνα με τις επιταγές της τρόικας, οι φαρμακοποιοί θα παρέχουν στον ασθενή το πιο φθηνό φάρμακο της παγκόσμιας αγοράς και όχι αυτό που αποδεδειγμένα έχει ευεργετικά αποτελέσματα. Συνέπειες αυτής της πρακτικής θα είναι οι εξής τρεις:

1. Αμφιβόλου ποιότητας φάρμακα, κατασκευασμένα σε χώρες του Τρίτου Κόσμου, όπως το Μπαγκλαντές, η Ινδία και το Πακιστάν, θα κατακλύσουν την ελληνική αγορά, αντικαθιστώντας τα επιτυχημένα ελληνικά γενόσημα.

2. Οι ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες, που παράγουν τα γενόσημα που χρησιμοποιούνται σήμερα σε μεγάλο ποσοστό, δε θα γλιτώσουν το λουκέτο. Περισσότερες 30.000 οικογένειες εργαζομένων στον κλάδο και σε συνδεδεμένες επιχειρήσεις θα περάσουν στην ανεργία από τη μία ημέρα στην άλλη.

3. Το οικονομικό όφελος από την πρακτική αυτή θα είναι εξαιρετικά βραχυπρόθεσμο, αφού σύντομα οι ξένες πολυεθνικές που θα εισάγουν τα φάρμακα από τον Τρίτο Κόσμο θα καταστούν μονοπώλιο και θα αυξήσουν στη συνέχεια τις τιμές τους, όπως εξυπηρετούν εκείνες. Και, βεβαίως, επειδή το κράτος θα χάσει τεράστια ποσά λόγω του θανάτου της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, ενός από τους λιγοστούς κλάδους που βρίσκεται σε τροχιά ανάπτυξης και αποφέρει κάθε έτος μεγάλα έσοδα στο Δημόσιο από φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

Πρακτικά, η ρύθμιση για τη δραστική ουσία δεν επιτρέπει στον φαρμακοποιό να πουλήσει στον Έλληνα ασθενή κανένα άλλο φάρμακο, παρά μόνο το απολύτως φθηνότερο. Άσχετα με τις ποιοτικές προδιαγραφές, τον τόπο παραγωγής και τις όποιες παρενέργειες! Είναι μια επιθυμία της Τρόικας ώστε να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα μεγάλων ξένων φαρμακοβιομηχανιών.
Και ενώ, θεωρητικά, η διάταξη περνάει για να μειωθεί η δημόσια δαπάνη για τα φάρμακα, τελικά τα έσοδα του Δημοσίου θα συρρικνωθούν αντί να αυξηθούν, λόγω της καταστροφής της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, της απώλειας θέσεων εργασίας και, φυσικά, του επικίνδυνου μονοπωλίου που θα δημιουργηθεί.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου