Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Νέο συλλαλητήριο από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 29 Φεβρουαρίου

-->
Το ραντεβού τους για τις 29 Φεβρουαρίου ανανέωσαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, οπότε θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο.
Ειδικότερα χθες χιλιάδες διαδηλωτές αψηφώντας την βροχή και το γεγονός ότι η αστυνομία έκλεισε από τις 3 το μεσημέρι τους σταθμούς του μετρό σε Μοναστηράκι, Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο, κατέβηκαν στους δρόμους και συμμετείχαν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο Σύνταγμα και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Ομόνοιας. 

Και στην χθεσινή συγκέντρωση έκαναν την εμφάνιση τους οι αγανακτισμένοι μοτοσυκλετιστές οι οποίοι ξεκίνησαν από την πλατεία Καραϊσκάκη. Το επόμενο συλλαλητήριο των συνδικάτων αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 29 Φεβρουαρίου.

Σήμερα απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί σύμφωνα με την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), αντιδρώντας στη μείωση «κατά 17% του ωρομισθίου αποζημίωσης των εφημεριών».

Οι γιατροί κάνουν λόγο για «διαλυτικές για το ΕΣΥ και την περίθαλψη των πολιτών ρυθμίσεις, με στόχο την περικοπή δαπανών Υγείας που επιβάλλεται από τη συμφωνία κυβέρνησης και δανειστών στο νέο μνημόνιο».

Παράλληλα οι εργαζόμενοι του υπουργείου Υγείας αποφάσισαν να συνεχίσουν την κατάληψη μέχρι και την Παρασκευή. Όπως αναφέρουν το νομοσχέδιο «σκούπα», που κατέθεσε στην Ελληνική Βουλή, η Κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόϊκα επιμένει στην αδιέξοδη, βάρβαρη και αυταρχική πολιτική της.

ΟΤΟΕ
Κατά την χθεσινή συνεδρίαση του Γενικού της Συμβουλίου η ΟΤΟΕ αποφάσισε να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις απαντώντας στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στις εργασιακές σχέσεις. Η Ομοσπονδία αποφάσισε συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή ημέρα δράσης στις 29 Φεβρουαρίου, με ταυτόχρονη πρόσκληση στην Ελλάδα από την ΟΤΟΕ του Επικεφαλής της UNI-Europa κ. Oliver Roethig. Επίσης θα παρέμβει στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας για όσα αντισυνταγματικά και παράνομα νομοθετούνται στην Ελλάδα κατά παράβαση και του Ευρωπαϊκού κεκτημένου. Επίσης αποφάσισαν να προχωρήσουν σε διεθνοποίηση της κατάστασης που επικρατεί στην Ελλάδα, με συναντήσεις, συνεντεύξεις και συλλαλητήρια στις χώρες της Ευρώπης και να διαμορφωθεί μία νέα στρατηγικής παρέμβασης.



Ρεπορτάζ: Μαυρούλη Αργυρώ


ΠΗΓΗ:http://www.real.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου