Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Ο Ομπάμα δεν θέλει να συγκρουστεί με τους "πειρατές" και αντιτίθεται στο SOPA! (βίντεο)

-->

Την ίδια ώρα που μεγάλες ιστοσελίδες ετοιμάζονται να κατεβάσουν... διακόπτες, oι σφοδρές αντιδράσεις κατά του "αντιπειρατικού" νομοσχεδίου Stop Online Piracy Act (SOPA) που προωθείται στην αμερικανική Γερουσία, ώθησε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα να δηλώσει ότι δεν θα το υποστηρίξει.

Όπως έχει ήδη αναφέρει αναλυτικά σε άλλες ειδήσεις το defencenet.gr, το Stop Online Piracy Act έχει στόχο την επέκταση των πνευματικών δικαιωμάτων και την καταπολέμηση της πειρατείας (ταινιών, μουσικής, κλπ), που έχει κοστίσει πολλά στο Χόλυγουντ, αλλά για να το πετύχει δίνει υπερβολικά πολλά δικαιώματα στους κατόχους των δικαιωμάτων αυτών με αποτέλεσμα -σύμφωνα με τους επικριτές του- να διαλύει το Διαδίκτυο.
Στο αρχικό νομοσχέδιο που προτάθηκε από 13 αντιπροσώπους στην Βουλή των Αντιπροσώπων, δινόταν το ελεύθερο σε κατόχους πνευματικών δικαιωμάτων να ζητούν δικαστικές αποφάσεις εναντίον ιστοσελίδων εκτός ΗΠΑ που κατά τη γνώμη τους «διευκολύνουν» την παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων και να πετυχαίνουν καταδίκες ακόμα και 5 ετών για τους παραβάτες.

Συγκεκριμένα, θα κατεβάσουν τους διακόπτες και θα σταματήσουν την λειτουργία τους για 24 ώρες. Αντίστοιχη κίνηση θα κάνουν και πολλά blogs.
Λόγω των σφοδρών αντιδράσεων κατά του SOPA, ο Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως δεν θα υποστηρίξει το νομοσχέδιο. Με την κίνησή του αυτή, το νομοσχέδιο ουσιαστικά ακυρώνεται πριν καν συζητηθεί αύριο στη Γερουσία των ΗΠΑ, προς μεγάλη απογοήτευση των υποστηρικτών του - κυρίως εταιρίες από τον χώρο της ψυχαγωγίας όπως η Entertainment Software Association και η Motion Picture Association of America.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

PROTECT IP SOPA από Stefanelonikitelo


ΠΗΓΗ:http://www.defencenet.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου