Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ποιες είναι οι τρεις κακές νεράιδες στο παραμύθι του ευρώ; Η Ισπανία, η Γαλλία και φυσικά η Ελλάδα...

-->
Το παραμύθι του ευρώ έχει τρεις κακές νεράιδες: Την Ισπανία, τη Γαλλία και φυσικά την Ελλάδα... Τα ανωτέρω αναφέρει σε νέο δημοσίευμα - ανάλυση ο Hugo Dixon, διάσημος αρθρογράφος του πρακτορείου Reuters.
Kατά τον Dixon, επενδυτές και πολιτικοί εμφανίζονται τώρα πιο αισιόδοξοι για την πορεία της ευρωπαϊκής κρίσης χρέους, κάτι που έγινε αισθητό και στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας. Ειδικότερα, συνεχίζει, υπάρχει μια ικανοποίηση για τους "σούπερ Μάριο", τον M. Draghi της ΕΚΤ και τον Μ. Μonti, πρωθυπουργό της Ιταλίας.
Ωστόσο, όπως τονίζει ο Dixon, υπήρξαν τρεις κακές νεράιδες που σκιάσαν τη γιορτή του Νταβός. Η Ισπανία και η Γαλλία, ως νέα προβλήματα πλέον, και φυσικά η Ελλάδα ως ένα παλαιό και ήδη γνωστό πρόβλημα...
"Ισπανία, Γαλλία και Ελλάδα συνιστούν τρεις πραγματικές απειλές για το ευρώ", σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Dixon. Για την Ισπανία και τη Γαλλία είναι σαφής: Η πρώτη βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρή ύφεση και η δεύτερη έχασε πρόσφατα την άριστη αξιολόγηση ΑΑΑ.
Εστιάζοντας στην Ελλάδα, σημειώνει πως κάτι πραγματικά πρέπει να γίνει προκειμένου η χώρα να επιστρέψει σε βιώσιμη τροχιά. "Αν οι πολιτικοί στην Αθήνα δεν είναι πρόθυμοι να δεχθούν βοήθεια από το εξωτερικό, τότε η Ελλάδα θα βρεθεί εκτός ευρώ", προειδοποιεί ο Dixon, σχολιάζοντας τα τελευταία σενάρια περί επιτροπείας στη χώρα μας...

ΠΗΓΗ:www.bankingnews.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου