Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Αναγνώριση της Ισλαμικής κοινότητας στο Μαυροβούνιο - Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι αύριο θα υπογράψει συμφωνία με την εβραϊκή κοινότητα της χώρας.

-->
Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ίγκορ Λούκσιτς και ο επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας στη χώρα Ριφάτ Φέιζιτς υπέγραψαν σήμερα συμφωνία ρύθμισης των σχέσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της ισλαμικής κοινότητας της χώρας.Η συμφωνία αφορά το καθεστώς της ισλαμικής κοινότητας στο Μαυροβούνιο και ανοίγει το δρόμο για τη ρύθμιση περιουσιακών ζητημάτων και θεμάτων του τομέα της εκπαίδευσης.
Ο κ. Λούκσιτς, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, τόνισε ότι η συμφωνία με την ισλαμική κοινότητα συμβάλει στην εικόνα του Μαυροβουνίου ως κράτους που εφαρμόζει ευρωπαϊκή πολιτική προς όφελος όλων των πολιτών της, ανεξάρτητα από τη θρησκεία τους.

«Με τη συμφωνία, το Μαυροβούνιο, με τον καλύτερο τρόπο, δείχνει την κληρονομιά της πολυθρησκευτικότητας, της ανοχής και της συμβίωσης» υπογράμμισε.Ο επικεφαλής της ισλαμικής κοινότητας του Μαυροβουνίου έκανε λόγο για ιστορικό γεγονός.«Με την υπογραφή της συμφωνίας η ισλαμική κοινότητα έχει πλέον θέση στο Μαυροβούνιο, δηλαδή πρόκειται για επίσημη αναγνώριση της θρησκείας μας» τόνισε ο κ. Φέιζιτς.Ο πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι αύριο θα υπογράψει συμφωνία για τις σχέσεις με την εβραϊκή κοινότητα της χώρας.

Τον Ιούνιο του 2011 είχε υπογραφεί ανάλογη συμφωνία με την Καθολική Εκκλησία. 

Σε ερώτηση πότε θα υπογραφεί η συμφωνία με την Ορθόδοξη Εκκλησία, ο κ. Λούκσιτς ανέφερε ότι απαιτείται λίγος χρόνος, επειδή η κατάσταση είναι πιο σύνθετη σε σύγκριση με τις άλλες θρησκευτικές κοινότητες.«Αυτό που συμβαίνει είναι ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία είναι διαιρεμένη και πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο υπογραφής δύο συμφωνιών ή κάποια άλλη φόρμουλα, όπως η έναρξη ευρύτερου διαλόγου για την επίλυση του προβλήματος της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Μαυροβούνιο», ανέφερε ο κ. Λούκσιτς.

Η κυβέρνηση του Μαυροβουνίου είναι έτοιμη για το διάλογο, αλλά είναι αναγκαίο να καθοριστούν με σαφήνεια οι αρχές με τις οποίες θα διεξαχθεί, πρόσθεσε.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 



ΠΗΓΗ:http://www.defencenet.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου