Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

Οι μισοί μαθητές στις ΗΠΑ θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης

-->
Στη χώρα των "ονείρων" όπως τους αρέσει να αυτοφαντασιώνωνται οι Αμερικανοί το 48% των μαθητών του γυμνασίου και του λυκείου στις ΗΠΑ έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης σύμφωνα με έρευνα.
Η παρενόχληση αυτή μπορεί να είναι άμεση ή μέσω διαδικτύου.Παίρνει διάφορες μορφές αλλά υπερτερεί η λεκτική παρενόχληση η οποία γίνεται είτε μέσω διαδικτύου, facebook, είτε μέσω γραπτών μηνυμάτων.Υπήρχε και ένα μικρό ποσοστό που ανέφερε ότι παρενοχλήθηκε σεξουαλικά από καθηγητές ή από μέλη του προσωπικού του σχολείου.Η έρευνα δείχνει επίσης ότι κύριος στόχος είναι τα κορίτσια με 56% αλλά υψηλό είναι και το ποσοστό που αφορά τα αγόρια με 40%.

Η Οργάνωση Πανεπιστημιακών Αμερικανίδων Γυναικών που διεξήγαγε την έρευνα δήλωσε ότι η σεξουαλική παρενόχληση αποτελεί μέρος της καθημερινότητας στα γυμνάσια και τα λύκεια.Η έρευνα ασχολήθηκε και με τα κίνητρα των νέων που παρενοχλούν. Το 44% παρενοχλεί επειδή αποτελεί μέρος της καθημερινότητας σε ένα σχολείο, το 39% επειδή «ήταν αστείο» και το 23% από εκδίκηση.
    
Τμήμα ειδήσεων Defencenet.gr 



ΠΗΓΗ:http://www.defencenet.gr

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου