Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Άνεργος άνοιξε πυρ έξω από το κυβερνητικό μέγαρο στην Ιταλία (ΒΙΝΤΕΟ)

-->
Ένας 49χρονος άνεργος φαίνεται ότι είναι ο ένοπλος που άνοιξε πυρ κατά αστυνομικών έξω από το κυβερνητικό μέγαρο στην Ιταλία.
Πρόκειται για τον Λουίτζι Πρεΐτι από την Καλαβρία, ο οποίος, σύμφωνα με τον αδερφό του, αντιμετωπίζει προσωπικά προβλήματα. «Ο Λουίτζι έχασε την δουλειά του και χώρισε. Είναι σαράντα εννέα ετών και δεν αντιμετώπισε ποτέ του ψυχικά προβλήματα. Δεν είναι παράφρων, είναι απελπισμένος», δήλωσε ο Αρκλάντζελο Πρεΐτι.
Νωρίτερα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης είχαν μεταδώσει ότι ο ένοπλος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.
Σε κάθε περίπτωση ο 49χρονος σε βάρος του οποίου απαγγέλθηκε κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, θα υποβληθεί άμεσα σε ιατρική εξέταση για να εξακριβωθεί η πραγματική κατάσταση της ψυχικής του υγείας. 
Την πράξη του Πρεΐτι αναγνώρισε, πάντως, ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Ενρίκο Λέτα, κάνοντας λόγο για «τραγική χειρονομία» ενός ανέργου.

Όλα συνέβησαν το πρωί της Κυριακής την ώρα που μέσα στο μέγαρο ορκιζόταν η νέα κυβέρνηση της Ιταλίας. Από τους πυροβολισμούς τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί – ο 50χρονος Τζουζέππε Τζανγκράντε και ο 30χρονος Φαντσέσκο Νέγκρι, - που μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στα νοσοκομεία Σαν Τζοβάννι και Ουμπέρτο Πρίμο της Ρώμης. Ο 50χρονος φέρει σοβαρά τραύματα στην σπονδυλική στήλη, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Οι γιατροί δεν έχουν προβεί σε αναλυτικές δηλώσεις, ενώ τις επόμενες ώρες πρόκειται να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις. Ο δεύτερος καραμπινιέρος, φέρει τραύματα στο πόδι και υποβάλλεται σε επέμβαση.

Ελαφρά τραυματισμένη είναι, επίσης, μια γυναίκα η οποία είναι έγκυος και περνούσε έξω από το κυβερνητικό μέγαρο την ώρα των πυροβολισμών.
Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με το Russia Today, κάνουν λόγο για τουλάχιστον οχτώ πυροβολισμούς.
Κανονικά η τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης
Ολοκληρώθηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας κυβέρνησης του Ενρίκο Λέτα ενώπιον του προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Είκοσι, συνολικά, οι υπουργοί, και ένας υφυπουργός παρά την προεδρία της Δημοκρατίας.
«Ορκίζομαι ότι θα είναι πιστός στην αβασίλευτη Δημοκρατία, ότι θα εφαρμόζω πιστά τους νόμους και το Σύνταγμά της και ότι θα ασκώ τα καθήκοντά μου, προς το αποκλειστικό συμφέρον του Έθνους» ανέφερε η επίσημη δήλωση που πρόφερε ο κάθε υπουργός.
«Πολλά μέλη της κυβέρνησης Λέτα μετέβησαν στο προεδρικό μέγαρο Κυρηνάλιο, με τα πόδια ή με ταξί, χωρίς ανώφελες επισημότητες. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα ανανέωσης», υπογραμμίζουν πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης.
Από τους πιο γνωστούς νέους υπουργούς, η Έμμα Μπονίνο, υπουργός Εξωτερικών, η 'Αννα Μαρία Καντσελιέρι, υπουργός Δικαιοσύνης, ο Φαμπρίτσιο Σακομάνι, υπουργός Οικονομικών.

Η νέα κυβέρνηση πρόκειται να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης τη Δευτέρα από την βουλή και την Τρίτη από την γερουσία.

Το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Λέττα συνεδριάζει και στη συνέχεια αναμένεται να γίνουν δηλώσεις από τον Ιταλό πρωθυπουργό.

Related Posts :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου